Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Congres

Antonescu, reales preşedinte al PNL

Crin Antonescu a fost reconfirmat, sâmbătă, preşedinte al PNL, obţinând 986 din voturile delegaţilor la Congresul partidului, contracandidatul său, Ludovic Orban, având 357 de voturi, conform anunţului oficial al comisiei de numărare şi validare.

Din cele 1400 de buletine de vot pregătite, au fost utilizate 1363. 37 buletine de vot au fost anulate.

De asemenea, 20 de buletine din cele utilizate au fost declarate nule.

În urma renumărării buletinelor de vot, membrii comisiei de verificare au constat existenţa mai multor buletine de vot nule decât au sesizat la prima numărătoare.

Votul pentru Antonescu a echivalat cu un vot pentru echipa de conducere propusă de acesta.

Aristotel Căncescu, Daniel Chiţoiu, Mircea Diaconu, Victor-Paul Dobre, Relu Fenechiu, Răducu Filipescu, Lucian Iliescu, Rareş Mănescu, Vlad Moisescu, Norica Nicolai, Cornel Popa, Dan Radu Ruşanu, Romeo Stavarache, Varujan Vosganian şi Mihai Voicu vor fi, în virtutea votului pentru lista lui Antonescu, vicepreşedinţi ai PNL.

Din Biroul Permanent Central vor mai face parte, prin apartenenţa la lista propusă de Antonescu, Florin Alexe, Cristian Anghel, Teodor Atanasiu, Bîgiu Cristi, Ilie Bolojan, Mariana Câmpeanu, Andrei Chiliman, Andrei Marga, Mircea Moloţ, Mircia Muntean, Marius Nicoară, Marian Petrache, Octavian Popa, Nicolae Robu, Adrian Semcu, Radu Stroe şi Vela Marcel.

De asemenea, Radu Stroe urmează să ocupe şi funcţia de secretar general, ca urmare a propunerii făcute de Crin Antonescu.

 

Tăriceanu, Motreanu, Săftoiu, printre liberalii care nu au votat

Liberalii care s-au împotrivit alegerii noii conduceri a partidului pe sistem de vot cu liste au rămas consecvenţi acestei poziţii, atât prin refuzul de a se afla în echipa propusă de Ludovic Orban, cât şi prin gestul de a nu vota vreuna din listele prezentate Congresului.

Printre liberalii care au refuzat să îşi exercite dreptul de vot, legitimând atât modalitatea de alegere a conducerii, cât şi una dintre echipe, s-au aflat fostul preşedinte liberal Călin Popescu Tăriceanu şi deputaţii Dan Motreanu şi Adriana Săftoiu.

Potrivit unor surse participante la Congres, nici deputatul Ciprian Dobre nu ar fi votat.

Pe de altă parte, omul de afaceri Dinu Patriciu, susţinător al lui Crin Antonescu şi al sistemului propus de acesta, a preferat să nu mai aştepte rândul la vot al organizaţiei Prahova, din care face parte, părăsind lucrările Congresului.

 

Crin Antonescu: „Destinul PNL nu stă în faptul că 2 sau 3 domni vor sau nu să plece

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, după Congresul partidului, că nu şi-a petrecut ultima perioadă calculând dacă unii parlamentari vor sau nu să devină independenţi, precizând că "destinul nu stă în faptul că doi sau trei domni vor sau nu să plece".

"Eu nu mi-am petrecut aceste zile rugându-mă la Dumnezeu să dea gândul bun unora să nu plece sau calculând cine pleacă şi cine nu pleacă sau calculând dacă s-ar supăra sau nu Ludovic Orban. Mi-am petrecut aceste zile şi-mi voi petrece următorii trei ani ca să îndeplinesc un mandat politic pe care l-am luat azi", a declarat Crin Antonescu.

El a răspuns astfel unei întrebări cu privire la eventualele demisii ale unor parlamentari liberali din partid.

Antonescu a precizat că mandatul despre care a amintit înseamnă "lucruri serioase, e vorba de România, e vorba de milioane de oameni" care aşteaptă ca liberalii să facă ceva pentru ţară.

"E vorba şi despre destinul Partidului Naţional Liberal, care nu stă în faptul că doi sau trei domni vor sau nu să plece, sunt sau nu chemaţi să plece", a adăugat Antonescu.

 

Ludovic Orban: „Să n-aveţi nici o grijă, Ludovic şi Crin merg împreună”

Ludovic Orban l-a felicitat pe Crin Antonescu pentru realegerea în funcţia de preşedinte al PNL şi a spus că, fără îndoială, "Ludovic şi Crin vor merge mai departe".

"În ce mă priveşte vreau să le mulţumesc bravilor camarazi care au stat alături de mine în calea valului", a spus Orban.

"Să nu fiţi îngrijorat, domnule Quintus, domnule preşedinte Quintus, Ludovicul şi cu Crinul au mers împreună într-o altă ţară. (...) Aşa că să n-aveţi nici o îndoială că Ludovic şi Crin vor merge mai departe", a spus el.

Orban a adăugat că acum are o motivaţie în plus pentru a fi mai harnic şi mai hotărât.

"Vă doresc succes şi fiecăruia dintre liberali îi doresc să câştigăm viitoarele alegeri", a mai spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu, reales preşedinte al PNL.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu, reales preşedinte al PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei