Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cezar Preda: PNL a favorizat apariţia votului pe bani şi pe mâncare

Liberal-democratul Cezar Preda a acuzat dur, sâmbătă, la Galaţi, modul în care guvernul liberal a gestionat alegerile locale, spunând că s-a legiferat astfel votul pe bani.

Preda a mai spus că, dacă sistemul nu va fi modificat, alegerile din toamnă vor fi şi mai rele, iar rezultatul va fi distorsionat, pentru că liberalii vor dispune de sume uriaşe pe care să le cheltuiască în campanie.

"N-am văzut în politica românească o campanie cum a fost cea din vara lui 2008. A fost o campanie pe bani, iar Guvernul României se face vinovat de proastă gestionare sau de gestionare partinică în ceea ce priveşte ordinea, disciplina şi respectarea legii. Am acuzat ministrul de Interne şi pe primul-ministru că, prin tăcerea şi pasivitatea pe care au manifestat-o la alegerile locale, au născut în România un nou tip de vot - votul pe bani şi pe mâncare. Asta a legiferat PNL la alegerile din iunie 2008", a susţinut sâmbătă, la Galaţi, Cezar Preda.

Acesta a continuat atacul la adresa Executivului, spunând că Guvernul PNL a dislocat sume de la buget pe care le-a acordat direct primarilor, pentru ca aceştia să îţi poată susţine campania.

În plus, democratul a adăugat faptul că PDL nu va putea ţine pasul cu liberalii, referindu-se la sumele de bani pe care aceştia urmează să le folosească în campania pentru alegerile generale.

"Alegerile din toamnă vor fi şi mai rele, şi mai distorsionate din cauza banului. Vor veni la vot numai cei care vin pentru bani sau pentru mâncare, ceea ce poate crea confortul unui guvernant cum este PNL. Noi nu vom avea banii PNL. Câţi bani a aruncat PNL [...], PDL nu are posibilitatea să ţină pasul cu aceştia. Nici cu PSD, cu resursele financiare pe care le-au asigurat până în 2004, care le ajung pentru încă vreo 10-20 de ani să-şi facă politică, la cât s-a furat până în 2004", a spus Preda.

În opinia sa, singurul lucru pe care democrat-liberalii îl pot opune şi în care el are încredere este "o strategie corectă, pe aşteptările românilor, nişte candidaţi PDL serioşi, compatibili cu ceea ce vrea electoratul, oameni care schimbă clasa politică".

"Nu vom putea ţine pasul, însă, cu sumele de bani pe care le au ei alocate pentru această campanie", a conchis Preda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cezar Preda: PNL a favorizat apariţia votului pe bani şi pe mâncare.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cezar Preda: PNL a favorizat apariţia votului pe bani şi pe mâncare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cea mai trimis de
(18 aug 2008, 12:50:54
Cea mai costisitoare campanie electorale din primavara a desfasurat-o PDL-ul, asta s-a vazut peste tot in tara nu numai in judet, de aceea sunt de greu de admis asemenea analize facute "pe picior".
2.   Nesimtire trimis de
(18 aug 2008, 17:07:34
Uite, cine vorbeste de banii din campania electorala ! Voi, PDL ul care i-ati carat cu masina la vot , ati dat pungi cu congelate, preparate prin sate si... Dumnezea cu mila cegrandioase afise ati avut si inca le mai pastrati( v. Rasca)
3.   Un exemplu de PD-Latrau nesimtit trimis de
(18 aug 2008, 20:30:58
Cum poate sa vorbeasca un asemenea gunoi? S-a vazut in campania de la locale cat de porci au fost PD-Latraii in frunte cu Flutur "evlaviosul" iar acuma vin nesimtitii si spun ca ei n-au nimic cu mituirea electoratului. Bai bombalailor, lumea v-o dibuit cine sunteti, niste satanisti.
3.1  RE: Un exemplu de PD-Latrau nesimtit trimis de
(18 aug 2008, 21:08:38
Iar tu esti un individ prost,derbedeule,bombalau sa-l faci pe fiul lui maica-ta,auzi/

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei