Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea Senatului decide azi asupra oportunităţii unei sesiuni extraordinare

Biroul Permanent al Senatului urmează să se întrunească, astăzi, la ora 13.00, pe ordinea de zi a şedinţei aflându-se oportunitatea convocării unei sesiuni extraordinare în cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş şi trimiterea la Comisia juridică a dosarului senatorului Şerban Mihăilescu.

Primul punct pe ordinea de zi se referă la oportunitatea convocării unei sesiuni extraordinare, după ce Comisia juridică a Senatului a decis, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, să recomande plenului aprobarea solicitărilor de avizare a urmăririi penale în cazurile lui Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru.

Un alt subiect ce urmează să fie discutat de Biroul Permanent al Senatului este transmiterea la Comisia juridică a dosarului primit de instituţie pe numele senatorului Şerban Mihăilescu, pentru avizarea începerii urmăririi penale.

Ca şi în cazurile lui Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, dosarul senatorului Şerban Mihăilescu urmează să fie analizat, potrivit procedurii parlamentare, de Comisia juridică, care va elabora un raport ce va fi supus votului plenului Senatului.

În cazul în care Biroul Permanent al Senatului va aproba convocarea unei sesiuni extraordinare pentru votul în dosarele Păcuraru şi Şereş, aceasta ar putea fi stabilită la sfârşitul vacanţei parlamentare.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a cerut, la sfârşitul lunii iulie, Senatului avizul pentru începerea urmăririi penale faţă de Şerban Mihăilescu, în dosarul de la DNA în care acesta este acuzat de primire de foloase necuvenite şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2001, aprilie şi mai 2002, perioadă în care acesta ocupa funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihăilescu ar fi primit, de la consilierul său personal Fănel Păvălache, pe care îl numise anterior în această funcţie, arme de vânătoare pe care le-a deţinut în intervalul aprilie – octombrie 2002, fără să fie posesor al permisului de armă.

Avizul Senatului este necesar întrucât, la data săvârşirii faptelor, Şerban Mihăilescu avea calitatea de ministru, iar în prezent o are pe cea de senator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Senatului decide azi asupra oportunităţii unei sesiuni extraordinare.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea Senatului decide azi asupra oportunităţii unei sesiuni extraordinare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei