Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2020 - Anul XXV, nr. 225 (7530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Performanță

Primăria Sucevița, pe primele locuri în județ în privința proiectelor propuse și realizate în comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevița a devenit în ultimii ani una dintre comunele de frunte ale județului în privința proiectelor de investiții propuse și realizate. Eforturile conducerii primăriei și munca susținută depusă de toți cei implicați, în frunte cu primarul Ioan Dorin Pînzar, au adus un volum de finanțări pentru investiții invidiat și de orașele județului, depășind suma de 16 milioane de euro. Unele proiecte au fost inițiate în primul mandat al primarului Ioan Dorin Pînzar și finalizate în ultima perioadă de timp, în timp ce altele au fost inițializate și finalizate în acest mandat de succes.

 

Peste 30 de proiecte propuse și realizate la Sucevița în acest mandat

Numărul proiectelor realizate în acest mandat a schimbat mult fața comunei, contribuind din plin la confortul locuitorilor și atragerea cât mai multor turiști în zonă, de altfel una dintre cele mai frumoase ale județului.

Primele sectoare atacate de conducerea primăriei au fost cele care au ușurat viața oamenilor. Printre primele proiecte se numără modernizarea iluminatului public în comună, care funcționează acum pe tot parcursul nopții după folosirea becurilor economice, care aduc și importante economii la buget. De un interes aparte s-a bucurat inițiativa de obținere pentru Sucevița a statutului de Stațiune Turistică de Interes Național, fapt necesar pentru facilitarea obținerii de fonduri pentru proiecte de dezvoltare locală, între care pârtie de schi, parc de aventură și patinoar, proiecte care însumează circa 7 milioane de euro investiții.

Au urmat proiecte precum finalizarea rețelei de apă și canalizare, achiziționarea unei autospeciale noi de pompieri în valoare de 110.000 euro, reabilitarea și modernizarea remizei PSI, achiziționarea unor coșuri de gunoi stradal, precum și montarea unui sistem de supraveghere video în punctele cele mai importante ale comunei.

În paralel, printr-un volum imens de muncă s-au reabilitat școlile din Sucevița si Voievodeasa, cu grupuri sanitare, apă curentă și centrale termice la standarde actuale, s-a finalizat construcția grădiniței moderne cu parc de joacă și teren de sport în Sucevița, fiind construit un teren de sport și amenajat unul de joacă la Voievodeasa. Primăria a pornit și un program de înregistrare sistematică gratuită pe sectoare cadastrale a terenurilor din comuna Sucevița, realizând și alte proiecte, precum construcția unui drum agricol la Voievodeasa, lucrări de betonare pe drumul comuna Bercheza și realizarea a 5 km de drumuri betonate pe 22 de străzi, care vor deservi circa 300 de gospodării.

Pe lângă acestea s-a început realizarea unei case de cultură noi la Sucevița, s-a ridicat un monument al eroilor în vecinătatea bisericii, s-a ridicat o casă mortuară cu toate dotările la Sucevița și s-a realizat iluminatul cimitirelor din comună. Și proiectele realizate continuă cu o punte pietonală la Voievodeasa, pavarea unui drum de acces spre biserică, rigole pentru drumurile comunei, lucrându-se la apărări de maluri și recalibrări de albie pe circa 5 km.

Nu au fost uitate nici activitățile culturale, precum Balul Bucovinei și Festivalul Tradițiilor de iarnă, finanțarea transportului cu microbuz școlar pentru elevi făcându-se în continuare.

 

Alte proiecte aflate în lucru și gânduri de viitoare realizări pentru locuitorii comunei

Proiectele sunt multe la Sucevița, între ele fiind câteva deja aprobate și aflate în faza de realizare a documentației. Astfel, în condițiile obținerii de către Sucevița a statutului de Stațiune Turistică de Interes Național, nu au întârziat să apară proiectele de profil, precum realizarea unei pârtii de schi, un proiect aprobat și finanțat prin Ministerul Turismului, și a unui patinoar și a unei baze sportive în zona Stadion a comunei, proiect aprobat deja de Guvernul României. De importanță pentru dezvoltarea turismului este realizarea unui parc de aventură, proiect identic cu cel de la Brașov, aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Privind spre viitor, primarul Ioan Dorin Pînzar are în vedere un amplu proiect de introducere a gazului metan în Sucevița, continuarea lucrărilor de regularizare a cursurilor de apă din comună și realizarea unor poduri noi spre zonele locuite, precum și lucrări de înfrumusețare a localității, cum ar fi realizarea de parcuri în centrul administrativ al comunei. ”Scopul meu și al echipei mele este să facem din Sucevița o localitate etalon a județului, în care cetățenii ei să se bucure de bunăstare, iar turiștii să rămână impresionați de tot ceea ce văd, fiind ambasadorii noștri spre locurile lor natale”, a declarat Ioan Dorin Pînzar. Munca depusă în acești ani și proiectele realizate demonstrează implicarea administrației locale în dezvoltarea localității, într-un mandat 2016-2020 ce poate fi cuantificat ca fiind unul de succes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Sucevița, pe primele locuri în județ în privința proiectelor propuse și realizate în comună.
 Vizualizări articol: 1958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Primăria Sucevița, pe primele locuri în județ în privința proiectelor propuse și realizate în comună5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei