Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2020 - Anul XXV, nr. 225 (7530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect în derulare

Se lucrează intens la fostul Restaurant Național. Anul viitor va fi dat în funcțiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ani de zile în care fostul Restaurant Național, situat în centrul municipiului Suceava, a stat încuiat fără ca lucrările de reabilitare să fie terminate, schimbarea proprietarului a însemnat un mare pas pentru intrarea în normalitate. Mai exact, au demarat lucrări de finalizare a construcției pentru ca aici să poată avea loc diferite evenimente.

Georgiana și Răzvan Florea, proprietarii imobilului din centrul Sucevei, au menționat că speră ca lucrările să fie finalizate în vara anului 2021, iar în felul acesta zona să capete un nou aspect, unul cât mai apropiat de perioada de glorie a fostului Restaurant Național.

În incinta clădirii, la parter, se va construi un modern restaurant tip bar, iar pe platforma exterioară care are 300 mp va fi o terasă cu arbuști ornamentali, dar și un spațiu de joacă pentru copii.

La etaj și mansardă se vor amenaja săli de conferință, dar și 6 birouri de lux, fiecare dintre ele cu o suprafață de 80 mp. Aceste spații vor însuma 1.800 mp din totalul celor 2.600 mp cât are clădirea.

Construcția din centrul municipiului Suceava are o istorie de circa două secole. A fost conac al boierilor armeni din familia Prunkul și este atestat ca fiind construit la începutul secolului XIX, prin contribuţia învăţătorilor suceveni, el funcţionând o perioadă cu titlul de „Casa Institutorului”. În urma unor datorii ale administratorilor, imobilul a trecut în posesia familiei armene, care, ulterior, în anii '40, l-a vândut.

În 1948, odată cu naţionalizarea, clădirea fost preluată de stat și dată în folosinţă unor cooperaţii, printre altele, aici funcţionând şi  „Casa Pionierului”, până în 1966.

În acelaşi an, imobilul a fost transformat în Restaurantul Naţional, loc „călcat” de o mulţime de suceveni până prin anii '90, când a fost scos la vânzare și a devenit proprietate privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se lucrează intens la fostul Restaurant Național. Anul viitor va fi dat în funcțiune.
 Vizualizări articol: 4814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Se lucrează intens la fostul Restaurant Național. Anul viitor va fi dat în funcțiune5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei