Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2020 - Anul XXV, nr. 225 (7530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dotări

Primăria Fălticeni va depune un proiect european pentru tablete și tehnică de calcul în școli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat că municipalitatea va depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea dotării școlilor cu tablete și tehnică de calcul. Cătălin Coman a precizat că proiectul se va derula printr-un parteneriat între Primăria Fălticeni și unitățile școlare din acest municipiu.

Coman a explicat că Primăria Fălticeni va fi liderul asocierii, iar 98% din fonduri vor fi europene, iar 2% va reprezenta contribuția municipalității. „Vrem ca prin acest proiect să asigurăm tehnică de calcul, tablete pentru unitățile școlare acolo unde va exista disponibilitate și dorință de a munci din partea școlilor pentru că este un proiect pe care-l realizăm în comun. Noi vrem să mergem spre valoarea maximă admisă de legislație pentru acest proiect”, a declarat Cătălin Coman.

El a arătat că prin acest proiect se pot achiziționa laptopuri, table interactive, sisteme desktop și monitoare, routere wireless, camere web, camere pentru videoconferințe, proiectoare și ecrane. Primarul din Fălticeni a spus că a avut deja o ședință cu directorii de școli pentru ca fiecare dintre aceștia să stabilească necesarul de tehnică de calcul din fiecare unitate de învățământ fălticeneană. „Avem un plafon maxim impus de proiect și ne interesează o fundamentare a necesarului și cum se vor folosit aceste echipamente în fiecare unitate școlară. Procedura spune că primăria le va achiziționa și le va plăti din bugetul local, iar Uniunea Europeană deconta 98% din valoarea lor. Ne asumăm și acest lucru de a plăti din bugetul local, am pus banii deoparte și sperăm într-o colaborare bună cu unitățile școlare”, a precizat Cătălin Coman. El a adăugat că aceste echipamente nu vor fi folosite doar pentru învățământul online, ci și pentru toate activitățile didactice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni va depune un proiect european pentru tablete și tehnică de calcul în școli.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni va depune un proiect european pentru tablete și tehnică de calcul în școli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei