Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2020 - Anul XXV, nr. 225 (7530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Cușnir vrea ca Lungu să le prezinte sucevenilor documentele depuse pentru finanțarea europeană a reabilitării parcului Șipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava și candidatul acestui partid pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, Dan Ioan Cușnir, i-a solicitat actualului edil Ion Lungu să prezinte documentele pe care le-ar fi depus pentru obținerea fondurilor europene în vederea reabilitării parcului Șipote. „Actualul primar, Ion Lungu, încearcă să se prezinte ca fiind responsabil şi cu experiență. În realitate în loc de experiență ne demonstrează că are doar vechime, iar în loc de responsabilitate ne arată dezinteres, management deficitar și periculos”, a spus Dan Ioan Cușnir. El a declarat că este foarte bine că parcul Șipote a fost transferat municipiului Suceava, nimeni nu contestă acest lucru, toți parlamentarii suceveni susținând acest demers. „Însă este evidentă strategia PNL-ului de a întârzia acest transfer fix înainte de alegerile locale pentru a încerca să compenseze realizările subțiri ale actualei administrații locale”, consideră Cușnir.

Candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei a arătat că această abordare electorală este confirmată și de modul în care primăria a prezentat un proiect de studiu de fezabilitate pentru amenajarea parcului. „După ce propunerea a fost primită cu răceală de către suceveni, care preferă în mod evident o variantă mai participativă a unui concurs de soluții, Ion Lungu a mințit spunând că a făcut acest studiu <pentru a prinde rând la fonduri europene>. Este fals! Fondurile europene nu funcționează cu rezervare din timp”, a explicat Dan Ioan Cușnir. El a adăugat că încă nu există detalii privind exercițiul bugetar 2021-2027, care vor fi liniile de finanțare și cum se vor gestiona instituțional.

„Ion Lungu s-a dat de gol că nu a înțeles cum funcționează finanțările europene. Aceasta este explicația faptului că Suceava se află la coada listei cu orașele care au atras fonduri europene, cu mult în spatele Botoșaniului sau și mai rușinos, atrăgând doar jumătate din cât a atras un orășel ca Turda!”, a precizat Cușnir. El i-a solicitat lui Ion Lungu să facă public documentul depus și înregistrat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, respectiv „fișa de proiect”, pentru a informa comunitatea suceveană despre unul dintre proiectele majore din următorii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cușnir vrea ca Lungu să le prezinte sucevenilor documentele depuse pentru finanțarea europeană a reabilitării parcului Șipote.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cușnir vrea ca Lungu să le prezinte sucevenilor documentele depuse pentru finanțarea europeană a reabilitării parcului Șipote0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei