Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 dec 2017 - Anul XXII, nr. 283 (6699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot de blam

Deputatul Ioan Balan crede că proiectul de buget pentru 2018 este „proba tuturor păcălelilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de buget pentru anul 2018 suscită dispute aprige în Parlament, iar opoziţia crede că actuala  coaliţie de guvernare nu face decât să ducă România la sapă de lemn. Unul dintre cei mai vehemenţi contestatari este deputatul liberal de Suceava Ioan Balan. Acesta a afirmat extrem de tranşant că proiectul trebuie respins de parlamentari, iar premierul Mihai Tudose să-şi dea demisia pentru că nu respectă programul de guvernare.

„Voi vota împotriva proiectului de buget pentru anul 2018, deoarece este un buget slab, puternic dezechilibrat, anti-dezvoltare şi pro-sărăcie, în care nu se regăseşte nici una dintre măsurile cu care românii au fost înşelaţi de coaliţia PSD-ALDE în campania electorală din anul 2016. <Economia României duduie>, însă peste cinci milioane de români se zbat în sărăcie, dintre care copiii şi bătrânii sunt cel mai puternic afectaţi. În privinţa regiunilor sărace, nu s-a schimbat nimic: Moldova şi Oltenia sunt tot primele, nu numai din România, ci din toată Uniunea Europeană”, a arătat deputatul liberal.

Ioan Balan a constatat un paradox dureros în această ecuaţie lipsită de logică. Pe de o parte, guvernanţii se laudă cu realizări măreţe, iar la polul opus populaţia atinge noi praguri de sărăcie.

„Paradoxal este faptul că, în România, Guvernul se laudă cu mari realizări, în vreme ce populaţia trăieşte tot mai greu, mai ales ca urmare a creşterii preţurilor. Cine a pus umărul la creşterea preţurilor, prin majorarea absurdă a preţurilor la carburanţi? Nu oare chiar domnul Tudose, deşi ştia că toate preţurile vor exploda? De parcă nu ar fi fost îndeajuns că Guvernul a luat atâtea măsuri greşite în anul 2017, PSD şi ALDE nu se dezmint şi au trimis Parlamentului un alt buget slab, cârpit în grabă, gândindu-se că maşinăria de vot, denumită pompos majoritate parlamentară, îl va adopta pe repede înainte, fără dezbateri, fără amendamente, pentru a se evita prea multe critici din partea noastră, a opoziţiei”, a opinat Ioan Balan.

 

„Tigrul Europei cu care se laudă Tudose e un tigru leşinat de foame”

După ce a studiat amănunţit proiectul de buget, deputatul liberal a ajuns la concluzia că acesta este „proba tuturor păcălelilor”, iar promisiunile din campania electorală s-au dovedit doar nişte minciuni. 

„Unde sunt majorările de salarii promise medicilor şi profesorilor de la 1 ianuarie 2018? Uite că nu mai sunt, pentru că PSD-ALDE ce dă cu o mână, ia cu două mâini, iar prin transferul poverii fiscale în integralitate la angajaţi, această majorare a fost anulată. Unde e majorarea anuală, de la fiecare 1 ianuarie, a pensiilor, aşa cum spune Legea nr. 263/2010 pe care PSD şi ALDE nu mai vor şi nu mai pot să o respecte, pentru că nu mai au bani? Nici aceea nu este, pentru că doamna Olguţa Vasilescu a amânat majorările de pensii până în luna iulie. Unde sunt tichetele, primele, plata orelor suplimentare, drepturile salariale câştigate de profesori în instanţă? Nici pentru acestea nu mai sunt bani şi, drept urmare, Guvernul Tudose le mai amână încă 3-4 ani. Unde sunt banii pentru construcţia unei infrastructuri moderne de transport? Nu-i căutaţi, pentru că nu sunt. O fi rămas domnul Dragnea fără carioci? Căci în campania electorală desena pe harta României mii de km de autostrăzi, inclusiv autostradă până la Alexandria. Anul acesta s-au  inaugurat, deşi nu s-au construit, doar 15 km de autostradă! Da, 15 km! Iar anul viitor e posibil să nu se demareze nimic!”, a spus Ioan Balan.

Acesta crede că şansele de a avea un drum rapid între Suceava şi Bucureşti sunt doar un vis frumos cu actualii guvernanţi la conducerea României, iar cel mai optimist scenariu arată un orizont de aşteptare de 25-30 de ani.

„Despre spitale sau şcoli, bătaia de joc va ajunge la apogeu în 2018! Aşadar, se taie bani exact de acolo de unde ar fi trebuit să se pună mai mulţi, adică de la medicamente pentru unităţile sanitare, de la dotarea şi reabilitarea spitalelor, de la investiţii în infrastructura şcolară. Bugetul din 2018 nu prevede nici tichete sociale pentru şcolari şi preşcolari şi nici bani pentru contul educaţional prevăzut de Legea educaţiei. Nici un om care ţine la ţara lui nu ar putea să voteze un asemenea buget de austeritate, în plină creştere economică. Tigrul Europei cu care se laudă Tudose e un tigru leşinat de foame”, a conchis deputatul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan crede că proiectul de buget pentru 2018 este „proba tuturor păcălelilor”.
 Vizualizări articol: 2331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Deputatul Ioan Balan crede că proiectul de buget pentru 2018 este „proba tuturor păcălelilor”5.052

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei