Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Donţu propune ca directorii din învăţământul preuniversitar să fie aleşi de corpul profesoral

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a depus o iniţiativă legislativă prin care propune ca directorii şi directorii adjuncţi din învăţământul preuniversitar să fie aleşi de corpul profesoral, pe o perioadă de patru ani. În proiectul de lege depus în Parlament, Ovidiu Donţu propune modificarea art. 257 din Legea educaţiei naţionale, care în momentul de faţă prevede, la aliniatul 1, că „funcţia de director şi de director adjunct se ocupă prin concurs public de către cadre didactice titulare membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional”.

În iniţiativa de lege a senatorului PSD de Suceava se prevede ca acest aliniat să aibă forma „funcţia de director şi de director adjunct se ocupă, cu excepţia celor din învăţământul preuniversitar, prin concurs public de către cadrele didactice titulare membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional”. În aceste condiţii, Donţu propune ca funcţiile de director şi director adjunct din învăţământul preuniversitar să fie ocupate în urma alegerilor în aceste posturi a persoanelor care au calitatea de cadru didactic titular, membru al corpului naţional de experţi în management educaţional, de către membrii corpului profesoral al respectivei unităţi de învăţământ, pentru un mandat de patru ani, care poate fi reînnoit. Dacă proiectul de lege ar fi adoptat, alegerile pentru director şi director adjunct ar urma să fie organizate de unităţile de învăţământ preuniversitar, prin inspectoratele şcolare judeţene.

 

Inspectoratele şcolare ar urma să numească viitoarele comisii de organizare şi desfăşurare a alegerilor

Proiectul depus de Ovidiu Donţu mai prevede că inspectoratul şcolar numeşte comisia pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor, formată din 7-9 membri, dintre care cel puţin un reprezentant al inspectoratului, cinci cadre didactice din respectiva unitate, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale propuşi de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective. De asemenea, la alegerile pentru funcţiile de director şi director adjunct ar urma să participe, de drept, reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale respective la nivel de sector de activitate de învăţământ preuniversitar şi un reprezentant al părinţilor, cu statut de observatori. Nu în ultimul rând, cadrele didactice nominalizate să facă parte din comisia pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor sunt selectate din cele care nu candidează pentru aceste funcţii, fiind necesară depunerea unei declaraţii pe propria răspundere că nu sunt rude sau afini până la gradul al IV-lea inclusiv cu cei care candidează.

„Acest proiect a mai fost o dată în dezbatere publică, iar Ministerul Educaţiei a promis că într-un an va elabora întreg pachetul de norme pentru funcţionarea acestui principiu de alegere a directorilor de şcoli în învăţământul preuniversitar. Având în vedere că ministerul nu s-a ţinut de cuvânt, am reintrodus acest proiect cu mici modificări sugerate de consiliul legislativ şi consiliul economic şi social”, a explicat Ovidiu Donţu. El a precizat că iniţiativa sa reprezintă o alternativă viabilă la actualele prevederi legale de alegere prin concurs a directorilor de şcoli din învăţământul preuniversitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu propune ca directorii din învăţământul preuniversitar să fie aleşi de corpul profesoral.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Donţu propune ca directorii din învăţământul preuniversitar să fie aleşi de corpul profesoral3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei