Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2016 - Anul XXI, nr. 111 (6224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Nechifor şi candidaţii PSD pentru primăriile din zona metropolitană au un proiect pentru şoseaua de Sud-Est a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a prezentat ieri proiectul pentru amenajarea unei noi rute ocolitoare în Sud – Estul municipiului reşedinţă de judeţ. Cătălin Nechifor a făcut public acest proiect alături de candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei, Tiberius Brădăţan, precum şi de candidaţii din localităţile care fac parte din Zona Metropolitană Suceava.

Nechifor a subliniat că localităţile din această zonă metropolitană au fost conduse de foarte mulţi ani de primari PDL, care nu au reuşit până în prezent să vină cu un proiect clar pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc sau cu strategii care să creeze locuri de muncă. Liderul PSD Suceava a declarat în cadrul unei conferinţă de presă că toţi candidaţii PSD pentru primăriile din Zona Metropolitană Suceava sunt oameni responsabili, care vin în faţa alegătorilor cu un plan strategic care are ca obiective crearea de locuri de muncă, dezvoltarea afacerilor şi fluidizarea traficului în municipiul Suceava. Cătălin Nechifor a explicat că acest pan strategic presupune amenajarea unui parc agro-industrial în zona Termica, dar şi amenajarea unei noi şosele de centură, pe structura actuală a drumurilor existente.

„De foarte mulţi ani se vorbeşte de fluidizarea traficului în Suceava. Actuala centură nu e gata nici acum pentru că s-a ales un traseu prost, probabil dintr-un birou. Mai mult, pe primele două tronsoane structura terenului este neconformă, s-a folosit pământ de flori, la acestea adăugându-se şi alunecările de teren”, a arătat Nechifor. El a explicat că noua centură propusă de candidaţii PSD va avea o lungime de 20,39 de kilometri şi va fi construită pe structura existentă de drumuri, fiind necesară doar exproprierea a patru parcele de teren.

 

Amenajarea noii şosele de centură ar costa şase milioane de euro, în timp ce investiţia în noul pod va fi de circa patru milioane de euro

Liderul PSD Suceava a precizat că noua centură va avea ca punct de pornire DN 2, dinspre Fălticeni, apoi va trece prin Ipoteşti, Salcea, către DN 29, spre Botoşani. Cătălin Nechifor a precizat că din evaluările făcute, costul pentru un kilometru de drum ar fi de 300.000 de euro, ceea ce înseamnă că valoarea totală a investiţiei pentru amenajarea centurii de Sud-Est a Sucevei ar fi de şase milioane de euro. „Costul total pentru cei 20,39 de kilometri ar fi cât a costat doar un singur kilometru la actuala centură a Sucevei”, a ţinut să precizeze Cătălin Nechifor. El a mai adăugat că la această valoare se mai adaugă o sumă de 3,5 – 4 milioane de euro pentru construcţia unui nou pod peste râul Suceava, parte din noua şosea de centură. Podul ar urma să aibă două benzi, câte una pe sens, şi trotuare pentru pietoni. Nechifor a mai spus că acest proiect a fost văzut în teren de candidaţii şi specialiştii PSD, considerând că are şanse foarte mari de a fi realizat.

Liderul PSD Suceava a precizat că din acelaşi plan strategic de dezvoltare face parte şi înfiinţarea unui parc agro-industrial pe platforma de la fosta societate Termica, teren aflat în proprietatea Primăriei Suceava. Cătălin Nechifor a spus că pentru partea de agricultură va fi amenajat un centru logistic pentru fermierii care vor să-şi vândă produsele, în timp ce parcul industrial va oferi investitorilor platforme betonate pe care pot fi construite unităţile de producţie, acestea urmând să beneficieze de toate utilităţile necesare.

„Aceasta este diferenţa fundamentală dintre candidaţii noştri şi actualii primari PDL. Noi venim cu propuneri concrete, pentru dezvoltarea localităţilor din zona metropolitană”, a precizat Nechifor. El a mai spus că pentru amenajarea parcului industrial ar fi necesară o sumă de 5 – 7 milioane de euro, în funcţie de costurile pentru asigurarea utilităţilor.

Cătălin Nechifor a precizat că fondurile pentru amenajarea noii şosele de centură pot fi asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar fondurile pentru parcul agro-industrial vor putea fi accesate printr-un proiect european. Preşedintele PSD Suceava a subliniat că aceste proiecte vor genera locuri de muncă pentru locuitorii din Adâncata, Moara, Pătrăuţi, Ipoteşti sau Mitocu Dragomirnei, având în vedere că în aceste localităţi rata şomajului este foarte mare în momentul de faţă.

La rândul său, candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, a precizat că până în momentul de faţă, localităţile din zona industrială nu au avut o viziune de dezvoltare, aşa cum s-a întâmplat în alte locuri, pentru a crea noi locuri de muncă. Tiberius Brădăţan a arătat că zona metropolitană a Sucevei deserveşte aproximativ 170.000 de persoane. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a mai spus că noul parc industrial va putea fi construit pe cele circa 100 de hectare pe care municipalitatea le are în zona Termica, zona având numeroase avantaje, printre care existenţa utilităţilor, care vor trebui modernizate, apropierea de Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare, dar şi de reţeaua de cale ferată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor şi candidaţii PSD pentru primăriile din zona metropolitană au un proiect pentru şoseaua de Sud-Est a Sucevei.
 Vizualizări articol: 3417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Nechifor şi candidaţii PSD pentru primăriile din zona metropolitană au un proiect pentru şoseaua de Sud-Est a Sucevei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei