Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2016 - Anul XXI, nr. 111 (6224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre

Boliacu propune reorganizarea Servicii Comunale Rădăuţi din temelii şi stoparea jafului asupra fondurilor primăriei şi a veniturilor cetăţenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Constantin Boliacu, propune restructurarea din temelii a activităţii SC Servicii Comunale SA Rădăuţi astfel încât să se stopeze ”jaful din banii Primăriei, dar şi din cei ai cetăţenilor”. El consideră că astfel se vor găsi resurse pentru investiţii în oraş. Boliacu spune că aceasta este singura promisiune pe care o face în campania electorală şi o va realiza indiferent de “costuri”.

”În ultimii ani, într-o cârdăşie fără scrupule cu administraţia rădăuţeană, SC Servicii Comunale SA a devalizat în totalitate bugetul Primăriei Rădăuţi, ducând la dezastrul în care ne găsim. Deşi nu şi-a achitat redevenţa de 3,5 milioane euro, stabilită de Curtea de Conturi, SC Servicii Comunale SA, condusă de Nistor Tatar, candidat la postul de primar, a executat silit Primăria pentru suma de 96 de miliarde de lei vechi (două milioane euro), sumă încasată deja, din care 22 de miliarde de lei vechi reprezintă majorări şi penalităţi şi 74 de miliarde lei vechi sunt sume stabilite de managementul acestei societăţi. În luna decembrie 2015, Nistor Tatar a instituit executarea silită pentru încă 36 miliarde lei vechi (aproximativ 800.000 euro), sumă care trebuia să fie folosită pentru asfaltarea străzilor din Rădăuţi. Probabil Nistor Tatar se gândeşte că atunci când va deveni primar o să-şi achite singur această sumă fără să mai ştie cineva de ingineriile financiare făcute de el, aşa cum şi-a achitat şi 160.000 lei din bugetul Servicii Comunale cu titlul de <daune morale> pentru simplul motiv că a fost suspendat din funcţie, plus salariul pentru perioada suspendării. Tot în decembrie 2015, la două zile de la numirea viceprimarului cu atribuţii de primar, Nistor Tatar a mai emis o factură de 380.000 de lei (86.000 de euro), reprezentând majorări şi penalităţi, factură care nu a mai ajuns la contabilitate, fiind retrasă după ce viceprimarul cu atribuţii de primar a ameninţat că demisionează. Executarea silită a Primăriei Rădăuţi, în majoritatea cazurilor, a fost aplicată de cel care acum este contracandidatul de primar al domnului Tatar, în speţă de Miron Cătălin. Deducem de aici că domnul Miron este de fapt membru al <cooperativei> de care tot vorbeşte de ceva timp, în încercarea de a-i convinge pe rădăuţeni că ceilalţi candidaţi la primărie fac parte dintr-o cooperativă a şmecherilor. În fapt, Miron Cătălin, în cârdăşie cu Nistor Tatar, a încasat un comision gras, de 10% din banii rădăuţenilor, reprezentând cheltuieli de executare. Bani din impozitele şi taxele cetăţenilor oraşului au ajuns în contul de distribuire a sumelor încasate de executorul Cătălin Miron. Să nu creadă însă cetăţenii că aceste sume reprezintă contravaloarea facturilor pentru servicii, ele reprezintă majorări şi penalităţi fixate la bunul plac al managementului SC Servicii Comunale SA”, a explicat Boliacu.

 

Voi reduce cheltuielile cu salubrizarea oraşului”

El a arătat că de aceea rădăuţenii nu au străzi asfaltate, apă, canalizare, locuri de joacă pentru copii şi curăţenie în oraş, ”pentru că SC Servicii Comunale SA a devalizat bugetul local până acum cu suma de aproximativ şapte milioane euro, contravaloarea a 40 de kilometri de drum asfaltat”. ”Pentru a stopa jaful din banii populaţiei, voi reduce preţul gigacaloriei, având în vedere că se produce energie electrică în sistem de cogenerare pe banii rădăuţenilor, anual din bugetul local primăria achitând 500.000 de euro rate şi dobânzi pentru creditul de modernizare a centralei, dar şi a instalaţiilor de care se foloseşte SC Servicii Comunale şi nu plăteşte nici un leu redevenţă. Să nu uităm că SC Servicii Comunale SA, producător de energie electrică pe banii dumneavoastră, încasează anual zece miliarde lei vechi pentru iluminat public şi mentenanţă. Voi impune SC Servicii Comunale SA să-şi coreleze producerea energiei electrice cu programul de distribuire a energiei termice şi cu temperaturile exterioare pentru a nu se mai factura sume uriaşe pentru încălzirea livrată populaţiei în timp ce societatea încasează bonusuri uriaşe din vânzarea energiei electrice (în anul 2015 a încasat 15 miliarde lei vechi bonus) în detrimentul populaţiei. Cu alte cuvinte, nu voi mai permite jaful asupra buzunarului cetăţeanului şi, de asemenea,  voi reduce cheltuielile cu salubrizarea oraşului”, a spus candidatul ALDE.

El a arătat că anual SC Servicii Comunale SA încasează 20 de miliarde de lei vechi, iar oraşul este pur şi simplu sufocat de gunoaie, fapt ce reprezintă un atentat la sănătatea publică a cetăţeanului. ”Cred că se poate asigura salubritatea oraşului cu cheltuieli mai mici. În concluzie, prin stoparea jafului asupra primăriei şi a cetăţeanului, voi asigura resurse pentru refacerea oraşului nostru. Promit rădăuţenilor să fac aceste lucruri în condiţiile în care ei mă vor alege primar!”, a încheiat Constantin Boliacu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boliacu propune reorganizarea Servicii Comunale Rădăuţi din temelii şi stoparea jafului asupra fondurilor primăriei şi a veniturilor cetăţenilor.
 Vizualizări articol: 3422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Boliacu propune reorganizarea Servicii Comunale Rădăuţi din temelii şi stoparea jafului asupra fondurilor primăriei şi a veniturilor cetăţenilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei