Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2016 - Anul XXI, nr. 111 (6224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Relaţii externe

Ambasadorul Austriei în România, primul oaspete de seamă al Muzeului de Istorie de la restaurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasadorul Austriei în România, Excelenţa Sa Gerhard Reiweger, a vizitat, ieri, Muzeul de Istorie, fostă Căpitănie şi sediu de Poştă, construit între 1901-1903, Cetatea de Scaun, a cărei primă restaurare a fost făcută între 1895-1904 de arhitectul austriac Karl A. Romstorfer, şi Muzeul Satului Bucovinean. Excelenţa Sa şi-a început vizita la muzeul proaspăt restaurat, încă nedeschis vizitatorilor, din galeriile de la subsol, unde este vizibilă zidăria  originală, şi a primit explicaţiile referitoare la istoricul clădirii şi al muzeului de la directorul Emil Ursu. Ambasadorul s-a arătat impresionat de modul în care a fost păstrată clădirea, de amploarea lucrărilor de restaurare şi a dorit să ştie de unde sunt firmele care le-au efectuat. De asemenea, a întrebat despre colecţiile muzeului, despre proiectele expoziţionale şi activitatea curentă, precum şi despre eventuale colaborări cu instituţii de profil din Austria. La ultimul nivel, în Galeria ”Pod”, în care au fost păstrate bârnele originale, ambasadorului  Reiweger i-au fost prezentate pe un ecran imagini cu colecţiile muzeului şi proiectele amenajării finale a sălilor expoziţionale.

Directorul Ursu l-a invitat pe Excelenţa Sa să participe la deschiderea oficială pentru public, ce va avea loc în luna iulie. ”Mulţumesc pentru invitaţie, voi vedea dacă pot să vin. Dar există şi un aeroport aici, nu?”, a spus ambasadorul zâmbind, dând astfel de înţeles că este tentat să vină, chiar şi pentru un timp foarte scurt.

La finalul vizitei de la muzeu, Excelenţa Sa a adresat felicitări tuturor celor de la muzeu, apreciind şi volumul foarte mare de muncă din spatele acestei realizări.

 

Oportunităţile de colaborare oferite de Suceava, prezentate de Cătălin Nechifor şi Ion Lungu

Înainte de vizita la muzeu, ambasadorul Austriei a avut întrevederi de câte o oră cu primarul de Suceava, Ion Lungu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care ulterior l-a însoţit şi la obiectivele culturale de sub autoritatea CJ.

Primarul Ion Lungu ne-a declarat, după întrevederea care a avut loc la Primăria Suceava, că discuţiile au fost despre oportunităţile oraşului Suceava pentru parteneriate cu Austria, în domeniul afacerilor, turismului, în domeniul cultural etc. ”L-am invitat pe domnul ambasador să participe la Festivalul Mondial de Film Amator UNICA 2016, care va avea loc la Suceava”, a afirmat Lungu. Întâlnirea dintre preşedintele Nechifor şi diplomatul austriac, de la Palatul Administrativ, s-a axat de asemenea pe colaborarea în domeniul agriculturii, industriei şi turismului.

Austria se află pe prima poziţie în topul investitorilor străini din judeţul Suceava, cu un aport extern de 1.149,82 milioane de lei, urmată fiind de Franţa - cu 113,4 milioane de lei, şi Belgia - cu 68,24 milioane de lei.

Vizita ambasadorului Gerhard Reiweger în judeţul Suceava s-a încheiat aseară, cu o cină la Mănăstirea Dragomirna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Austriei în România, primul oaspete de seamă al Muzeului de Istorie de la restaurare.
 Vizualizări articol: 3137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Ambasadorul Austriei în România, primul oaspete de seamă al Muzeului de Istorie de la restaurare3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei