Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2016 - Anul XXI, nr. 111 (6224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surpriza

Nechifor afirmă că după 2012 a fost informat de SRI că centura Sucevei se scufundă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că din informările pe care le primeşte ”conform legii” ştie că şoseaua de centură a Sucevei are mari probleme de proiectare şi execuţie, cel puţin la tronsoanele I şi II construite pe teren de umplutură, pe un deal cu alunecări de teren. Nechifor a precizat că proiectul a fost transferat spre finanţare cu fonduri europene, urmând ca oficiul european antifraudă OLAF să facă verificări. Potrivit preşedintelui Consiliului Județean Suceava, cele aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune alocate vor fi folosite pentru a deconta lucrări deja executate şi pentru a se închide finanţarea.

Nechifor a afirmat că urmează să fie făcută o nouă proiectare pentru că tronsoanele I şi II ale şoselei sunt pe teren care, din cauza alunecărilor, nu permite o astfel de construcţie.

„S-a ales un traseu prost, din birou, cu o structură pentru tronsoanele I şi II neconformă, cu foarte multe alunecări de teren. E vorba de pământ de umplutură, pământ de flori. Niciodată nu s-a construit acolo şi doar un nepriceput ar fi putut decide să se construiască pe un deal care o ia la vale şi doar un nebun ar putea pune un <zid al morţii> în mijlocul unui drum european”, a spus Nechifor.

El a arătat că această lucrare a costat deja 80 de milioane de euro, ajungând ca un kilometru de drum naţional să coste 6 milioane de euro, mai mult decât un kilometru de autostradă.

”Din 2012, când am primit certificat ORNIS, am primit informări că se scufundă centura şi că acolo mai sunt şi alt fel de lucruri. Nu le pot spune pe toate şi nu sunt deloc încântat că cineva a îngropat pur şi simplu 80 milioane de euro într-o centură fără finalitate”, a spus Cătălin Nechifor.

 

Oficiul antifraudă al Uniunii Europene va verifica investiția, conform lui Nechifor

El a mai declarat că la început nu-şi putea explica de ce, dacă exista finanţarea asigurată, constructorul evita să lucreze pe tronsoanele I şi II şi că prefera să efectueze alte lucrări adiacente, cum ar fi o parcare, dar că apoi a înţeles că nu s-a lucrat pentru că respectivele porţiuni „sunt probe” care trebuie păstrate. Noul proiect trebuie să corecteze erorile din proiectarea inițială.

„Se va veni cu o nouă proiectare, noi indicatori tehnico-economici şi cu alte gândiri ca să reparăm ceea ce au stricat alţii. Vestea bună e că odată ce proiectul a fost transferat pe bani europeni va intra OLAF să verifice”, a spus Cătălin Nechifor.

Primul tronson al şoselei de centură a municipiului Suceava, de 5,2 kilometri, care face legătura între DN 2 şi DN 17, a fost deschis în primăvara anului 2015. Pentru celelalte două tronsoane, realizate în proporţie de 80 la sută, ar trebui alocată o sumă de 80 de milioane de lei.

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, începute în 2008, trebuiau terminate în 2012, dar au fost extinse termenele mai întâi pentru noiembrie 2013, apoi pentru iulie 2014, constructorul angajându-se ulterior să termine primul tronson la 15 septembrie 2014, dar lucrările nu au avansat, astfel încât CNADNR a reziliat contractul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor afirmă că după 2012 a fost informat de SRI că centura Sucevei se scufundă.
 Vizualizări articol: 6042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Nechifor afirmă că după 2012 a fost informat de SRI că centura Sucevei se scufundă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au intervenit OZN-urile!! trimis de
(13 mai 2016, 14:46:08
Ce noroc pe capul nostru că au intervenit la timp OZN-urile şi au început să scufunde şoseaua de centură pe Tronsoanele I şi II, împreună cu dealurile din Sfântu' Ilie cel Vechi şi cele de la Moara şi Hagigadar, că dealtfel, cine ştie ce nenorocire ne mai păştea!
Mulţumim din inimă celor de la SRI că l-au informat la timp pe tovarăşul Nechifor şi a oprit finanţările cu ajutorul tovarăşului de partid Ponta cel vesel şi glumeţ!
Şi uite-aşa am scăpat noi, sucevenii de o mare năpastă!
2.   Pentru ALTER trimis de
(13 mai 2016, 17:33:45
Mai copile , eu vin de la Falticeni la Suceav in fiecare zi - la munca din 2008.
am vazut exact cum au construit partea de centura dinspre falticeni .si imi amintesc exact cum criminalul Flutur a spus ca in max 2 luni deschide oficial si aceea portiune. Norocul multor oameni nevinivati a fost ca in aceea vara a plouat timp de 4 saptamani in fiecare zi torential. Si asa a luat-o la vale soseaua de centura. Acolo daca se deschidea soseaua mureau oameni .Asa ca daca nu stii , nu vorbi. aici nu este vb de poitica ci de vieti omenesti. Si oricum sa-ti fie rusine ca ai ajund din nou sa-l pupi in ... pe Flutur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei