Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2016 - Anul XXI, nr. 24 (6137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Mişcarea Populară Suceava susţine alegerea primarilor din două tururi de scrutin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mişcarea Populară Suceava susţine varianta organizării alegerilor locale din luna iunie 2016 în două tururi de scrutin. Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Mişcării Populare Suceava Ovidiu Milici a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că această formaţiune politică susţine şi alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene prin vot direct, în două tururi de scrutin. „Ne gândim că în al 12-lea ceas politicienii aflaţi la putere se vor gândi că acesta este un demers sănătos pentru democraţia din România, dar şi pentru judeţul Suceava”, a spus Milici. El a precizat că dacă s-ar păstra alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene prin votul indirect al consilierilor, există riscul ca şefii de administraţii judeţene să poată fi schimbaţi în orice moment, în funcţie de schimbarea majorităţilor din deliberativele judeţene. Mai mult, Ovidiu Milici este de părere că prin păstrarea actualei forme de alegere prin vot indirect a preşedinţilor de Consilii Judeţene, autoritatea acestora este cu mult diminuată. „De exemplu, PNL şi-a anunţat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pe Gheorghe Flutur. Dar se poate ca în orice moment, oricare alt candidat, cum ar fi de exemplu Orest Onofrei, să poată să-şi dorească funcţia lui Gheorghe Flutur. Şi atragem atenţia asupra acestui fapt pentru a nu fi puşi în situaţia în care sucevenii să se afle în faţa unei ţepe politice de proporţii", a precizat Milici.

Vicepreşedintele Mişcării Populare Suceava a amintit că acest partid a avut un proiect de lege pentru alegeri locale în două tururi de scrutin, care a fost însă respins.

Pe de altă parte, Ovidiu Milici a propus ca toţi senatorii şi deputaţii suceveni să se prezinte în faţa electoratului din colegiile în care au fost aleşi, înainte de alegerile locale, pentru a-şi prezenta bilanţul activităţii şi realizările din acest mandat, dar şi procentul realizat din promisiunile făcute în campania electorală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mişcarea Populară Suceava susţine alegerea primarilor din două tururi de scrutin.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mişcarea Populară Suceava susţine alegerea primarilor din două tururi de scrutin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză ca la Cluj Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale leneșe”. Cine încearcă însă măcar o dată acest deliciu românesc veritabil din Ardeal, va descoperi... Citeşte