Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2016 - Anul XXI, nr. 24 (6137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mişcarea Populară

Marian Andronache îşi doreşte dezvoltarea departamentului de proiecte europene din Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Mişcării Populare şi secretarul executiv al acestui partid la nivel naţional, Marian Andronache, a prezentat ieri o parte din proiectele pe care le are în vedere în situaţia în care va fi ales primar al municipiului Suceava. Reamintim că la mijlocul acestei luni, Consiliul Naţional al Mişcării Populare a validat candidatura lui Marian Andronache pentru funcţia de primar al Sucevei.

Având funcţia de director al Direcţiei Generale a Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava şi fiind de profesie inginer constructor, Marian Andronache a declarat că experienţa sa de 20 de ani îi dă dreptul să creadă că va reuşi să câştige alegerile din luna iunie 2016.

„Îmi doresc un oraş viu, din toate punctele de vedere, un oraş cu oameni sănătoşi şi cu cetăţeni în siguranţă. Şi în acelaşi timp îmi doresc o administraţie mai performantă. Iar dezvoltarea depinde de capacitatea noastră de a absorbi fonduri europene”, a spus Marian Andronache.

El a precizat că Suceava poate prelua exemplul de bună practică al Primăriei Oradea, care a reuşit să atragă peste 135 de milioane de euro din fondurile europene disponibile în exerciţiul financiar precedent.

„Direcţia de proiecte europene din cadrul Primăriei Oradea a generat atât de multe proiecte, încât oricare dintre acestea se transforma în realitate. Au avut atât de multe proiecte încât au ajuns să nu mai aibă societăţi comerciale locale care să facă toate lucrările care erau. Mi-aş dori ca acest lucru să se întâmple şi la Suceava. Şi vreau să spun că şi la Primăria Suceava avem un Departament de proiecte cu o echipă performantă, însă aceasta este formată doar din 4 – 5 oameni”, a explicat Marian Andronache. El a adăugat că îşi doreşte dezvoltarea Departamentului de proiecte europene din cadrul Primăriei Suceava, astfel încât sumele europene atrase să fie cât mai mari.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Mişcării Populare Suceava a spus că o preocupare a sa va fi şi atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor din municipiu. Marian Andronache a vorbit în primul rând despre acoperişurile blocurilor din cartierul Obcini, aflate în mare parte într-o stare avansată de deteriorare, precizând că refacerea acestora se poate face prin promovarea unor proiecte europene. „Prin proiectele pentru anveloparea blocurilor se pot obţine fonduri inclusiv pentru reabilitarea acestor acoperişuri sau pentru alte lucrări, la lifturi sau pentru înlocuirea instalaţiilor. Iar astfel de proiecte vor trebui depuse pentru reabilitarea blocurilor din toate cartierele şi inclusiv pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic”, a explicat Andronache. El a mai adăugat că un alt proiect pe care îl va avea va fi şi cel legat de dezvoltarea şi valorificarea obiectivelor istorice şi culturale din Suceava, o prioritate fiind reabilitarea Curţii Domneşti.

„Cunosc în detaliu necesităţile acestui oraş şi cred că Suceava are un viitor”, a subliniat vicepreşedintele MP Suceava.

Marian Andronache a arătat că în următoarele săptămâni îşi va definitiva întregul proiect pentru dezvoltarea municipiului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache îşi doreşte dezvoltarea departamentului de proiecte europene din Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Marian Andronache îşi doreşte dezvoltarea departamentului de proiecte europene din Primăria Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză ca la Cluj Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale leneșe”. Cine încearcă însă măcar o dată acest deliciu românesc veritabil din Ardeal, va descoperi... Citeşte