Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2015 - Anul XX, nr. 247 (6059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Băişanu cere sprijinul Senatului pentru aprobarea proiectului de lege prin care elevii vor face ore doar dimineaţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Alexandru Băişanu a făcut un apel la senatori, şi în special la actualul ministru al Educaţiei, Mihai Câmpeanu, şi la fostul ministru Ecaterina Andronescu, să sprijine adoptarea proiectului său de lege prin care elevii din România ar urma să facă ore doar dimineaţa. Alexandru Băişanu a precizat că acest proiect de lege a fost respins săptămâna trecută în Camera Deputaţilor, urmând să intre în dezbaterea Senatului, care este şi cameră decizională. Băişanu a precizat că deputaţii au respins proiectul, deşi acesta a primit recomandarea comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

„Nu îmi doresc adoptarea acestei legi pentru că e iniţiativa mea, ci pentru că a fost făcută după discuţii cu elevi, părinţi şi profesori. Vreau să precizez că în România toţi elevii au dreptul la învăţământ egal. În momentul de faţă 9,2% dintre şcoli au program şi dimineaţă, şi după-amiază. Şi întreb: de ce dacă doar 9,2% dintre şcoli au acest sistem nu putem da o lege prin care toţi elevii să aibă dreptul să înveţe doar dimineaţă, în condiţiile în care specialiştii afirmă că un copil este la un nivel maxim al capacităţii de atenţie şi de asimilare a informaţiilor între orele 8:00 şi 13:00? Mai mult, cine este cel care hotărăşte ca un elev să înveţe dimineaţă şi altul după-amiază?”, a spus Alexandru Băişanu. El a mai anunţat că după ce Camera Deputaţilor a votat respingerea acestei legi este hotărât să sesizeze această situaţie Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Băişanu a spus că dacă era aprobat proiectul său de lege, aplicarea acesteia nu s-ar fi făcut imediat, ci într-un termen de trei ani, timp în care Guvernul ar fi avut timp să pregătească infrastructura şcolară pentru ca elevii să înveţe doar dimineaţa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu cere sprijinul Senatului pentru aprobarea proiectului de lege prin care elevii vor face ore doar dimineaţa.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu cere sprijinul Senatului pentru aprobarea proiectului de lege prin care elevii vor face ore doar dimineaţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei