Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Balan face vinovat PSD că nu a crescut nivelul de trai pentru ca sucevenii să-și poată plăti facturile la încălzire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, și-a exprimat îngrijorarea față de situația în care se află sistemul centralizat de termoficare și de perspectiva în care cetățenii ar putea rămâne fără apă caldă și încălzire acum, în plină iarnă, din cauza ritmului scăzut de plată a facturilor. Balan s-a referit la declarațiile primarului Ion Lungu, potrivit cărora există riscul ca firma Bioenergy, care operează noua centrală termică pe gaz și biomasă în regim privat, ar putea sista furnizarea agentului termic din cauză că populația, din rea-voință, nu-și plătește facturile.

Democrat-liberalul nu crede că este vorba de rea-voință din partea oamenilor. El dă vina pe cei de la PSD, care nu a crescut nivelul de trai pentru ca sucevenii să-și poată plăti facturile la încălzire. ”Eu nu cred că este o rea-voință din partea cetățenilor pentru a nu plăti facturile. Vă spun asta pentru că am avut discuții în ultime vreme în fiecare cartier al municipiului cu foarte mulți cetățeni și majoritatea dintre ei se plângeau că factura la căldură și apă caldă, chiar dacă este mai mică, este aproape imposibil de plătit. Aceasta este o consecință a promisiunilor celor de la PSD de creștere a nivelului de trai. Nivelul acesta de trai se reflectă foarte bine în multitudinea de noi taxe și de creștere a celor existente. Or, asta este o formă parșivă de diminuare a veniturilor cetățenilor care îi pune în imposibilitatea de a-și plăti facturile”, a explicat Balan.

Ioan Balan consideră că aleșii locali din deliberativul municipal, inclusiv cei de la PSD, trebuie să găsească urgent soluții pentru a nu se ajunge la sistarea furnizării agentului termic către populație. În opinia lui Balan, întreruperea căldurii acum, când afară sunt temperaturi extrem de scăzute, reprezintă o crimă. ”E o obligație din partea consilierilor locali să pună în aplicare acele mecanisme care să nu ducă la sistarea furnizării agentului termic. La temperaturi de minus 10-15 grade să vorbești despre posibilitatea de a întrerupe agentul termic este o crimă. Degeaba ne batem cu cărămida în piept că am reușit să punem în funcțiune noua centrală pe gaz și biomasă care produce agent termic mai ieftin dacă ajungi în situația în care să oprești furnizarea căldurii”, a mai spus Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan face vinovat PSD că nu a crescut nivelul de trai pentru ca sucevenii să-și poată plăti facturile la încălzire.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Balan face vinovat PSD că nu a crescut nivelul de trai pentru ca sucevenii să-și poată plăti facturile la încălzire5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei