Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calcule

Nechifor: PDL i-a amendat pe bugetarii din România cu 3 miliarde de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că atunci când s-a aflat la guvernare, PDL i-a amendat pe bugetarii din România cu cel puţin 3 miliarde de euro. Nechifor a făcut referire la decizia PDL de a diminua cu 25% salariile din sistemul bugetar, precizând că nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu banii pe care democrat-liberalii „i-au luat cu japca” de la bugetari.

Liderul social-democrat a amintit că decizia de diminuare a salariilor bugetarilor a fost luată în anul 2010, iar un calcul simplu, la un salariu mediu de 1.700 de lei/persoană, arată faptul că fosta guvernare PDL a avut la dispoziţie în fiecare lună o sumă de cel puţin 100 de milioane de euro. Cătălin Nechifor a declarat că decizia de diminuare a salariilor a afectat aproximativ 1,3 milioane de salariaţi din sistemul bugetar.

„La acel moment, Guvernul Boc a avut în fiecare lună un plus în visterie de circa 100 de milioane de euro, prin faptul că cei 1,3 milioane de salariaţi din România, din zona publică, au primit acea amendă de 25%. Deci asta a câştigat PDL la momentul respectiv pe spinarea românilor, în fiecare lună. Şi până au plecat de la guvernare, PDL s-a bazat în acea perioadă pe circa 3 miliarde de euro, care practic au fost luaţi cu japca de pe spinarea românilor. Şi acum îi văd în fiecare zi cum critică, cum ţipă ca din gură de şarpe, cum spun anumite lucruri, dar uită să spună că ei sunt cei care au îndatorat România cu 20 de miliarde de euro de la FMI, că ei sunt cei care au câştigat de pe spatele românilor 3 miliarde de euro. Şi, evident, ne întrebăm cu toţii unde s-au dus acei bani, pentru că nu s-au dus nici în pensii, nici în investiţii, nici în agricultură”, a subliniat Cătălin Nechifor.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Suceava a ţinut să precizeze că actuala guvernare se va baza în cursul acestui an pe o creştere economică „destul de bună”, mai mare decât media din celelalte ţări ale Uniunii Europene. „Vorbim comparativ cu restul spaţiului european, unde creşterea economică se spune că va fi undeva la 0,1-0,2%. Practic nu va fi o creştere destul de mare în plan european. Anul trecut, România a înregistrat o creştere de 0,7% a PIB-ului. Poate pentru unii pare puţin, însă în termeni reali această creştere înseamnă destul de mult ca zonă financiară de siguranţă pentru România”, a declarat Nechifor.

El a ţinut să mai precizeze că din estimările preliminare pentru primul trimestru al acestui an, încasările la bugetul de stat au fost bune, iar exporturile României au fost mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. Preşedintele PSD Suceava a arătat că, în aceste condiţii, în vara acestui an sunt şanse mari să existe o rectificare bugetară pozitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: PDL i-a amendat pe bugetarii din România cu 3 miliarde de euro.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor: PDL i-a amendat pe bugetarii din România cu 3 miliarde de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei