Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tablou

Democrat-liberalii suceveni zugrăvesc în culori sumbre viitorul județului și al țării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Democrat-liberalii suceveni zugrăvesc în culori sumbre viitorul județului și al țării. Prin vocea vicepreședintelui organizației județene Vasile Ilie, pedeliștii au criticat actuala guvernare la un an de la instalarea la putere, arătând că între promisiuni și fapte există o diferență radicală. Vasile Ilie a adus aminte că USL promitea înainte de venirea la putere relaxare fiscală, reducerea numărului de taxe, reducerea TVA și a contribuțiilor la asigurările sociale, crearea a un milion de locuri de muncă, reducerea șomajului, deblocarea posturilor din sănătate, învățământ și administrație publică locală chiar de a doua zi de la instalarea la guvernare.

”Ce s-a întâmplat în realitate? Bineînţeles că de a doua zi nu s-a deblocat nici un post de la învățământ, sănătate și administrație publică. Relaxarea fiscală s-a manifestat prin introducerea unor taxe şi impozite noi. Taxele și impozitele locale au crescut cu 16%. A urmat o serie de alte taxe la țigări, bere, paşapoarte, taxe auto și scumpiri la gaze de la 1 aprilie. Urmează partea a doua a scumpirilor, care va debuta la 1 iulie. S-au introdus impozite prin modificarea Codului Fiscal în agricultură la cei care au peste două hectare de pământ, care au peste două vite, peste şase porci, peste jumătate de hectare de viţă-de-vie. Aceasta sun promisiunile, acestea sunt faptele cu care se confruntă populaţia, iar toate aceste lucruri fac ca nivelul de trai general al oamenilor să scadă. Cu toate că a avut loc o creștere salarială, scumpirile care s-au produs în această perioadă, taxele şi impozitele noi fac ca puterea reală de cumpărare a populației să scadă de la o zi la alta”, a arătat vicepreședintele PDL Suceava.

 

Vasile Ilie previzionează o creștere alarmantă a șomajului

Vasile Ilie, care este și liderul grupului de consilieri județeni ai PDL, a subliniat că la nivel de județ lucrurile nu diferă prea mult de cele la nivel național din punct de vedere al eficienței guvernării. El a explicat că foarte multe dintre proiectele cu fonduri europene demarate de PDL nu au fost cofinanțate, această situație reprezentând o premieră în istoria Consiliului Județean Suceava. ”Nu s-au dat suficienți bani de la Bucureşti pentru drumurile județene, deşi noi avem a doua rețea de drumuri județene ca lungime din ţară, iar datorită condiţiilor climatice cam două treimi din drumuri sunt deteriorate accentuat. Ne așteaptă și din acest punct de vedere un an cu probleme deosebite. Banii care s-au alocat pentru turism în județul Suceava şi pentru acţiunile economice care trebuie să se desfășoare sunt mai puțini ca în ceilalți ani”, a spus Vasile Ilie.

El a amintit că de la 1 iulie se vor scumpi gazele naturale și curentul electric, iar perspectiva unor investiții este redusă, astfel încât se așteaptă o creștere a șomajului și implicit o scădere puternică a economiei județului, cu afectarea oamenilor de afaceri și a întreprinderilor mici și mijlocii. ”Stoparea proiectelor europene, pentru că nu au fost cofinanțate, poate atrage penalități mari din partea Uniunii Europene”, a încheiat vicepreședintele PDL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii suceveni zugrăvesc în culori sumbre viitorul județului și al țării.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democrat-liberalii suceveni zugrăvesc în culori sumbre viitorul județului și al țării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei