Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 87 (5294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Ioan Balan critică USL că nu a depus nici un efort pentru reformarea sistemului fiscal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Secretarul general al Organizației Județene Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a declarat că reforma sistemului fiscal reprezintă o prioritate națională, arătând că USL nu a depus nici un efort în sensul creșterii disciplinei fiscale și a volumului încasărilor la bugetul de stat. USL, a subliniat Balan, a făcut exact invers faţă de ceea ce a promis, introducând noi şi noi taxe şi impozite, iar pe cele existente le-a majorat fără nici un fel de remuşcare.

Deputatul democrat-liberal a ținut să evidențieze că la nivelul Uniunii Europene media veniturilor bugetare este în jurul valorii de 44,7% din Produsul Intern Brut (PIB), în vreme ce România nu reuşeşte să depăşească un prag de 32% din PIB. ”Nu vreau să compar situaţia fiscală a ţării noastre nici cu Danemarca (56%) şi nici cu Finlanda (53,9%), ci o compar cu cea a noilor state membre Cehia (39,8%) sau Estonia (39,6%). Cu excepţia cotei unice de impozitare, România nu se poate lăuda cu una dintre cele mai mici poveri fiscale din Uniunea Europeană, ci dimpotrivă: avem în continuare un număr nimicitor de taxe, fiscalizarea relaţiilor de muncă este extrem de mare, iar nivelul accizelor şi al TVA este comparabil cu al tuturor statelor membre”, a spus Balan, care deține și funcția de vicepreședinte regional al PDL pe Regiunea de Nord-Est.

 

”Sub guvernarea USL vom fi fericiţi dacă încasările la bugetul de stat vor trece de 30% din PIB”

El a  amintit că în anii 2010-2011, Guvernul României şi-a propus ca obiectiv fiscal principal eradicarea evaziunii fiscale şi înlăturarea contrabandei cu produse accizabile. ”S-au făcut atunci progrese remarcabile în combaterea muncii la negru, contrabanda s-a redus la mai puţin de jumătate, iar încasările din TVA crescuseră cu peste 10%”, a spus Balan.

Parlamentarul democrat-liberal constată că la un an de guvernare USL avem parte de o explozie fără precedent a contrabandei şi a evaziunii fiscale, de tot mai puţine contracte de muncă înregistrate, iar încasările din TVA sunt dezastruoase. ”Sub guvernarea USL vom fi fericiţi dacă încasările la bugetul de stat vor trece de 30% din PIB”, crede Balan.

El a spus că, în calitate de parlamentar, susţine o amplă reformă a sistemului fiscal din România, precum şi a instituţiilor abilitate cu verificarea şi controlul îndeplinirii sarcinilor fiscale. ”România pierde anual miliarde de euro din cauza slabei colectări a sarcinilor fiscale, fiind obligată să se împrumute tot mai mult, deteriorând zi de zi stocul datoriei publice şi îngroşând dobânzile în sarcina acesteia, plătite, din nefericire, de toţi românii”, a afirmat Ioan Balan. El a mai ținut să arate că realizările USL la un an de guvernare sunt exprimate sugestiv ”de învăţătoarea protestatară (n.r. - senatoarea USL Cristiana Anghel), care zilele trecute recunoştea: <Am minţit, nu ne ţinem de cuvânt!>”.

”Momentul de sinceritate al învăţătoarei, transformată peste noapte din falsă grevistă a Antenei 3 în parlamentar USL, este desuet, pentru că românii ştiu deja că au fost şi continuă să fie minţiţi”, a conchis vicepreședintele regional al PDL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan critică USL că nu a depus nici un efort pentru reformarea sistemului fiscal.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan critică USL că nu a depus nici un efort pentru reformarea sistemului fiscal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ipocrizie 100% trimis de
(15 apr 2013, 13:01:38
Domnul deputata Balan se refera la reformarea sistemului fiscal,domeniu in care guvernarea PDL n-a facut nimic timp de patru ani.Si aici il amintim pe celebrul Blejnar fost sef ANAF.Sa pomenesti de povara fiscala,numar nimicitor de taxe,fiscalizare relatii de munca este hilar din moment ce pe vremea PDL situatia era exact la fel.Sa nu uitam ca PDL a marit TVA de la 19% la 24%.Despre evaziune fiscala si gradul de colectare al taxelor si impozitelor ne poate spune multe domnul Blejnar.Deputatul Ioan Balan se prezintă, pe site-ul propriu, drept “singurul candidat ARD din ţară care şi-a câştigat colegiul”. În realitate, un candidat ARD care a obtinut mai multe voturi decât contracandidatul de la USL, însă care n-a depăşit pragul de 50% din voturi pentru a se putea lăuda cu “închiderea colegiului”.Dar in context cu disciplina fiscala este interviul deputatului Balan intr-un ziar local 2009:“Cu siguranţă, de-a lungul timpului, ca om de afaceri am avut din punct de vedere fiscal şi momente de activitate la limita legii sau uşor peste limită, dar nu lucruri de care astăzi ar putea să-mi fie frică sau să mă gândesc că ar putea să mi se întoarcă din trecut”

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei