Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2012 - Anul XVII, nr. 276 (5181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfat

Cristian Irimie: Liderii USL care admiră investiţiile de la Spitalul Judeţean trebuie să admită că au fost realizate de Guvernul PDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul Alianţei România Dreaptă pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 1 Vatra Dornei, medicul Cristian Irimie, a declarat că liderii USL care vin şi inaugurează lucrările de modernizare făcute la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava ar trebui să recunoască şi să admită faptul că aceste investiţii au fost realizate de Guvernul PDL.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în perioada guvernării PDL, Cristian Irimie a explicat că valoarea totală a investiţiilor realizate la Spitalul Judeţean Suceava a fost de aproximativ 380 de miliarde de lei vechi, la care se mai adaugă încă 1,8 milioane de lei fonduri de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii pentru modernizarea Maternităţii din Suceava.

„Investiţiile făcute la Spitalul Judeţean Suceava, care acum sunt admirate de toţi, inclusiv de liderii USL, au fost demarate în 2009 printr-un program amplu de modernizare care a început cu Spitalul Vechi şi cu Secţia de psihiatrie din cartierul Burdujeni, care mult timp nu a fost luată în considerare de nimeni, însă acum s-au creat condiţii spitaliceşti deosebite pentru pacienţii de acolo. Aş dori ca cei care vin acum să vadă investiţiile de la spital să aprecieze ce s-a făcut şi mai ales să recunoască că am făcut noi şi nu ei. Şi mai ales să continue aceste investiţii, în măsura în care pot să realizeze mai mult, pentru că la noi s-a văzut ce am putut să facem în trei ani”, a declarat Cristian Irimie.

El a precizat că în anul 2009, Guvernul PDL şi Consiliul Judeţean, condus de Gheorghe Flutur, au decis să înceapă lucrările de modernizare a Spitalului Vechi, având în vedere că în anul 2007, Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, fostul ministrul PNL al Sănătăţii, şi unele persoane din Suceava doreau să demoleze această unitate spitalicească şi să mute pacienţii în nişte clădiri improprii pentru îngrijirea lor.

„Încă de atunci am spus că nu se poate face aşa ceva, pentru că primează bolnavii şi nu gândurile imobiliare ale unora sau altora. S-a ajuns la ceea ce am propus abia după anul 2009, când am început să facem ceea ce se poate vedea acum la Spitalul Vechi. În ceea ce priveşte spitalul mare, investiţiile au început cu o serie de lucrări extrem de importante, şi anume reabilitarea acoperişului. După ce am terminat acoperişul spitalului şi am asigurat apărarea contra ploilor am continuat cu secţiile din spital. Asta deoarece înainte de aceste investiţii, când ploua puternic, apa ajungea până la etajul 7, şi orice lucrări făceai se degradau foarte rapid”, a mai explicat candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 1 Vatra Dornei. Cristian Irimie a spus că toate fondurile alocate în perioada 2009 - mai 2012, inclusiv pentru anveloparea clădirii spitalului, au fost asigurate de Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava.

 

Irimie:  “Cei de la USL pot să aprecieze dacă vor, dar dacă nu pot să facă asta, măcar să nu se laude”

Cristian Irimie a arătat că în această perioadă se definitivează lucrările de reabilitare a aproape întreg Spitalul Judeţean. El a explicat că anul viitor va fi modernizată şi Secţia ORL, finalizându-se astfel reabilitarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Suceava.

„Cei de la USL să nu vină acum să se laude cu ce s-a făcut în perioada Guvernării PDL. Cei de la USL pot să aprecieze dacă vor, dar dacă nu pot să facă asta, măcar să nu se laude. E foarte important că vină să vadă ce s-a făcut la Suceava, pentru că vor şti să facă şi în alte spitale din ţară. Oricum, trebuie spus că Spitalul <Sf. Ioan cel Nou>din Suceava a fost o prioritate pentru noi, lucru demonstrat şi de investiţiile care s-au făcut”, a mai spus Cristian Irimie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Irimie: Liderii USL care admiră investiţiile de la Spitalul Judeţean trebuie să admită că au fost realizate de Guvernul PDL.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Cristian Irimie: Liderii USL care admiră investiţiile de la Spitalul Judeţean trebuie să admită că au fost realizate de Guvernul PDL3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine ar tacea trimis de
(24 nov 2012, 14:13:43
Doctorul Cristian Irimie Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în perioada guvernării PDL mai bine ar tacea.Sub guvernarea PDL sectorul de sanatate a fost facut praf.S-au inchis spitale ,mii de doctori si asistente au fost alungati din tara.Au incercat sa impuna legea sanatatii prin care banii romanilor ar fi fost acaparati de firme private,au incercat sa privatizeze SMURD si Urgenta astfel ca romanii ar fi trebuit sa plateasca si serviciile de urgenta.

2.   COMPLETARE trimis de
(24 nov 2012, 15:14:33
DUPA CE ATI NENOROCIT ATATA POPULATIE IN JUDET,IN CEEA CE PRIVESTE SANATATEA,
MAI AVETI SI TUPEUL DE TIP BOLSEVIC SA VA ARATATI ,,INFAPTUIRILI''-CINCINALE.
O SA VEDEM DACA DE ACUM INCOLO,PACIENTII NU VOR MAI PLECA LA SPITALELE DIN CLUJ,IASI,TG.MURES,BUCURESTI,ETC.
CAND VETI PREZENTA PUBLIC O STATISTICA COMPARATIVA 2004-2012-DE EXEMPLU???
VETI VEDEA CA NR BOLNAVILOR S-A DUBLAT SI S-A TRIPLAT IN UNELE CAZURI,DEALTFEL O STITI PREA BINE,DUPA CUM BINE CUNOASTETI SI CAUZELE IMBOLNAVIRILOR.
CE O SA FACETI CU ACESTE INVESTITII DACA ATI PREMEDITAT PLECAREA SPECIALISTILOR DIN SPITALE???[VI S-A FACUT LOC]
DE CE ANALIZELE FACUTE IN JUD SUCEAVA[O MARE PARTE],NU CORESPUND CU CELE DIN CENTRELE UNIVERSITARE,CA SI MULTE DIAGNOSTICE DEALTFEL????
DE CE NU MAI POMENITI NIMIC IN ,,COMUNICATELE DE PRESA'' DESPRE NASTERILE PREMATURE SAU DECESE INFANTILE???
DE CE NU CORESPUND IN CIFRE,COMUNICATELE DSP CU CELE ALE SEFILOR DE SECTII SAU DE SPITALE???
DE CE SE VEHICULEAZA DE ANI BUNI,ACELEASI CIFRE,-EX,,108 MORTI DE CANCER IN PRIMUL TRIMESTRU''???
DE CE INCERCATI SA NE CONFUDATI CHIAR PE TOTI CU RUDELE,PRIETENII SAU VECINII DVS.??????????????????????????
3.   ARD DESFIINTAT DUPA 9 DEDCEMBRIE ! trimis de
(24 nov 2012, 18:43:16
ACELASI TUPEU PORTOCALIU ! ASTIA SI ACUM CAND SUNT APROAPE DE DESFIINTARE NU SE FAC BINE !

CHIAR CREZI CA AM UITAT CA VOI ATI DESFIINTAT SPITALE, ATI TAIAT SALARII, PENSII, INDEMNIZATII ??

4.   ARD, cu ce fonduri ati facut voi toate astea???? trimis de
(25 nov 2012, 11:31:01
Cu datoriile pe care ni le-ati lasat mostenire sa le platim noi si copiii copiiilor nostri??????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei