Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2012 - Anul XVII, nr. 276 (5181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Electoral

Creșterea gradului de siguranță în societate, al doilea dintre pilonii programului politic al lui Vatavu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creșterea gradului de siguranță în societate este al doilea dintre cei cinci piloni ai programului politic al candidatului ARD pentru Senat în Colegiul Vicov-Rădăuți-Siret, democrat-liberalul Marius Vatavu, program intitulat generic „Siguranța zilei de mâine pentru tine”. Primul pilon îl reprezintă creșterea gradului de încredere în instituțiile publice.

În opinia lui Vatavu, pentru ridicarea nivelului de eficiență al instituțiilor de siguranță ale statului precum Poliția, Armata, Ministerul Public, SRI, STS, trebuie în primul rând o finanțare adecvată a acestora. „De multe ori, multe dintre misiuni sau anchete sunt blocate sau nefinalizate din cauza finanțării deficitare. Percepția publică este în schimb cu totul alta, și anume că aici sunt bugete foarte mari care nu-și găsesc rostul, că aici sunt salarii mari etc. Adevărul este diferit de această percepție. În primul rând salariile nu sunt atât de mari pe cât se crede, iar în plus angajaților din aceste instituții le este interzis să fie implicați în activități economice aducătoare de venit suplimentar, iar gradul de risc în aceste meserii este foarte mare. Consider că o dezvoltare a statului înseamnă mai mult instituții puternice care să ne garanteze siguranța și mai puțin o investiție (autostradă ) la CNADR. Sunt pentru reorganizarea bugetului pe alte priorități”, a explicat Vatavu.

Potrivit candidatului ARD, un alt braț al siguranței în societate îl reprezintă politicile de mediu. Statul, a spus Vatavu, trebuie să arate cetățeanului că este capabil să urmeze o strategie coerentă pe mediu. „În primul rând acțiunile de prevenire a posibilelor catastrofe naturale (cutremure, viituri etc.), dar și de gestionare eficientă a celor care survin. În alt doilea rând e vorba de protejarea resurselor naturale, cât și, acolo unde este nevoie, exploatarea lor controlată. Sunt pentru investiții în cercetare care să ne prevină în fața catastrofelor naturale și sunt pentru creșterea amenzilor de mediu pentru controlul mai bun al institutiilor însărcinate cu aceste politici”, a spus Vatavu.

 

”În perioadele de criză statul nu trebuie să se arunce în proiecte de investiții uriașe, ci trebuie să conserve nivelul de trai al populației”

O altă dimensiune a siguranței, în opinia democrat-liberalului, la fel de importantă ca și celelalte, este cea a administrației publice. Vatavu consideră că oamenii trebuie să simtă ca aleșii locali, primăria sunt alături de ei, iar politicile locale sunt făcute pentru a le îmbunătăți viața.

„Cea mai importantă chestiune aici este mărirea nejustificată a unor taxe și impozite. E bine ca aceaste majorări să fie făcute până la nivelul inflației în scopuri majoritar acceptate și nu pentru finanțarea unor <naivități>centrale ale aleșilor”, a spus Marius Vatavu.

El a subliniat însă că reprioritizarea acestor sisteme se face automat cu alocări bugetare mai mari. “Pentru cei care vor apela la celebra întrebare <de unde banii?>voi indica o primă direcție, și anume de la proiectele de infrastructură care nu sunt absolut necesare și care au fost gestionate prost, de exempluBechtel, săli de sport. Ca punct de vedere personal, în perioadele de criză economică statul nu trebuie să se arunce în proiecte de investiții uriașe, ci trebuie să conserve prin orice mijloace nivelul de trai al populației”, concluzionează Vatavu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creșterea gradului de siguranță în societate, al doilea dintre pilonii programului politic al lui Vatavu.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creșterea gradului de siguranță în societate, al doilea dintre pilonii programului politic al lui Vatavu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei