Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

Onofrei: USL este într-o eroare majoră când compară alegerea parlamentarilor cu cea a primarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Social Liberală(USL) este într-o eroare majoră atunci când compară alegerea parlamentarilor cu alegerea primarilor sau a preşedinţilor de Consilii Judeţene, Parlamentul reprezentând un for de deliberare şi nu unul executiv, a declarat luni prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, senatorul Orest Onofrei.

„Eroarea fundamentală” pe care o face USL atunci când susţine adoptarea Legii votului uninominal majoritar, a spus Onofrei, este că propune ca alegerea parlamentarilor să se facă la fel cu cea a primarilor şi preşedinţilor de Consilii judeţene.

„Primarii şi preşedinţii de Consilii judeţene sunt aleşi direct de cetăţeni în baza unui program şi răspund în faţa cetăţenilor de realizarea acestui program. Nu poţi compara alegerea unui parlamentar cu cea a unui primar, pentru că parlamentarul face parte dintr-un for deliberativ în care se decide şi în funcţie de ceea ce stabileşte grupul parlamentar. USL este într-o eroare majoră atunci când compară alegerea parlamentarilor cu cea a primarilor şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene”, a spus Onofrei.

El a arătat că senatorii şi deputaţii sunt aleşi majoritar de populaţie, dar în Parlament fac parte dintr-o structură, grupul parlamentar, care trece peste decizia individuală a parlamentarului.

„Alegerea Parlamentului poate fi asimilată, cel mult, cu cea a Consiliului Local sau a Consiliului Judeţean, dar niciodată cu cea a executivului dintr-o localitate sau judeţ”, a subliniat senatorul democrat-liberal.

Onofrei a precizat că prin alegerea parlamentarilor în acelaşi sistem cu primarii, se va ajunge ca în loc să existe partide puternice, vor fi parlamentari puternici. Totodată, senatorul PDL a menţionat că nici Legea de organizare şi funcţionare a Parlamentului nu este adaptată pentru votul uninominal majoritar. Senatorii au adoptat, în 8 mai, legea USL care prevede câştigarea mandatelor de deputaţi şi senatori de către acei candidaţi care întrunesc cele mai multe voturi în colegiile în care candidează, în sistem uninominal majoritar. Iniţiativa legislativă a fost votată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată şi va fi transmisă Camerei Deputaţilor, forul decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: USL este într-o eroare majoră când compară alegerea parlamentarilor cu cea a primarilor.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Onofrei: USL este într-o eroare majoră când compară alegerea parlamentarilor cu cea a primarilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EROAREA MAJORA trimis de
(22 mai 2012, 11:43:54
Domnule Onofrei,cred ca prezenta ta in PDL si in parlament a fost o majora eroare.Nu stiu cand mai ai timp de comentarii din moment ce o megaechipă de control este prezenta în Suceava. Ofiţeri de la Inspectoratul General al Poliţiei, comisari ai Gărzii Financiare şi reprezentanţi ai ANAF, partea vamală, au descins pe meleagurile noastre.Tema controlului a fost una extrem de clară: produsele accizabile. Una din firmele vizate ar fi fost şi Dagida, din Marginea, aparţinând fratelui senatorului PD-L Orest Onofrei.
Nu stiu cum mai ai curajul sa vorbesti dupa ce PDL a luat bani de la bugetari,pensionari,a sifonat bani de la bugetul statului,acuma aflam ca ati sifonat si bani europeni.Din cauza voastra Romania risca sa piarda anul acesta 100 milioane euro fonduri POSDRU si anul viitor 1,1 miliarde euro.De asemenea s-ar putea sa returnam inapoi avansul de 120 milioane euro de la bugetul statului.

2.   EROAREA MAJORA trimis de
(22 mai 2012, 11:59:59
Voi cei din PDL a-ti facut o EROARE MAJORA cand a-ti confundat cetatenii ai acestei tari cu niste ,, VITE'' ...v-ati batut joc de ei in ultimul grad...a-ti taiat salarii , pensii , alocatii complementare , etc...ca sa BAGATI BANI IN BUZUNARELE VOASTRE...RUSINE SA VA FIE....daca mai aveti ,, bun simt ''
3.   Comentariu trimis de
(22 mai 2012, 13:09:58

perfect de acord ca este o eroare sa compari primarii ,consilierii si presedintii c.j. cu parlamentarii.cei din urma fac parte dintr/o specie de vietuitoare care dorm in fotolii ca boii pe coada in loc sa discute , sa analizeze si sa voteze legile pe care le fac pentru fraierimea ce formeaza poporul iar atunci cand voteaza o face numai dupa cum li se ridica degetul de catre o lichea care face parte tot dintre ei numaI ca-i un fel de sef.cel putin asa am vazut ca se intampla la turma pd/l.

4.   Comentariu trimis de
(22 mai 2012, 15:27:04
sa te vedem la vot taranusule.ai o singura varianta BOTOSANI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei