Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Tablan: Consider ca oraşul Siret nu arată ca un oraş de frontieră al Uniunii Europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oraşul Siret nu arată ca un oraş de frontieră al Uniunii Europene, iar actualul primar liberal, cel puţin în ultimii doi ani de zile, nu a făcut  altceva decât să arate situaţia grea a primăriei şi neputinţa de a gestiona situaţiile care au apărut în activitatea administrativă a localităţii. Este declaraţia preşedintelui Organizaţiei Siret a PD-L, Vasile Tablan, fost primar în mandatul 2004-2008, în prezent candidatul democrat-liberalilor la primăria oraşului la alegerile locale din 10 iunie.

Tablan s-a arătat dezamăgit de modul în care actualul edil a gestionat treburile oraşului, subliniind că acesta a beneficiat în 2008, când a preluat primăria, de o zestre de şase proiecte importante pentru dezvoltarea urbei, proiecte aflate în diverse stadii de implementare.

El a amintit de ”reabilitarea centralelor termice şi a reţelelor termice”, unde lucrările erau executate în proporţie de 90%, „Oraşul Siret – o şansă în plus în situaţii de urgenţă”, la care finanţarea era deschisă şi urmau să se facă achiziţiile de maşini, utilaje, echipamente şi materiale necesare în caz de dezastru, „Sistem de colectare selectivă a deşeurilor şi centru de valorificare a deşeurilor reciclabile”, care avea de asemenea finanţarea deschisă, urmând să înceapă lucrările de amenajare a punctelor de colectare şi continuarea achiziţiilor de utilaje, maşini, echipamente şi materiale, „Reabilitarea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi montarea de aparate de măsură pentru fiecare consumator”, unde lucrările erau finalizate în proporţie de 95%, „Modernizarea unor străzi şi trotuare” precum Laţcu-Vodă, Carpaţi, 28 Noiembrie, 9 Mai, Roman-Vodă, Sf. Treime, lucrări executate în proporţie de 49%, pentru care existau 40 miliarde de lei de lei vechi dintr-un credit BCR şi „Realizarea de apartamente ANL pe strada 28 noiembrie” pentru care exista studiu de fezabilitate aprobat şi proiect tehnic de execuţie.

 

„Actuala conducere a primăriei a subţiat personalul muncitor în favoarea celui funcţionăresc”

Tablan a declarat că „pe lângă aceste proiecte puse în practică, actuala conducere ar fi trebuit să continue şi celelalte lucrări de gospodărire şi amenajare spaţii verzi, de întreţinut ceea ce s-a realizat şi nu de distrus după comenzile primite. Şi cred că pentru aceste lucrări nu ar fi fost necesare sume extraordinare, atâta timp cât primăria dispunea de utilaje necesare, mai puţin personal, fiindcă actuala conducere a subţiat personalul muncitor în favoarea celui funcţionăresc”.

El a arătat că cetăţenii din Siret aşteaptă rezolvarea unor probleme urgente precum asfaltarea străzilor 9 Mai, Moldovei, Ștefan Petriceicu Vodă, Ciuhei, Castanilor, 1 Mai, Teodor Flondor, reabilitarea drumului european de la intrarea în oraş, finanţarea lucrărilor de reabilitare a Spitalului Orăşenesc, crearea de locuri de muncă pentru tineret şi pentru cei până în vârsta pensionării prin activităţi în parteneriat public-privat şi atragerea de investitori autohtoni şi străini, reamenajarea spaţiilor verzi şi a parcurilor din cartierele oraşului, puncte care se vor regăsi în programul său electoral.

„Oamenii s-au săturat de această conducere a primăriei şi de sfătuitorii ei”, a mai spus Vasile Tablan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tablan: Consider ca oraşul Siret nu arată ca un oraş de frontieră al Uniunii Europene.
 Vizualizări articol: 1697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Tablan: Consider ca oraşul Siret nu arată ca un oraş de frontieră al Uniunii Europene3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tablan salveaza Siretul trimis de
( 6 apr 2012, 13:16:15
Era si normal si urbea...este constienta ca in momentul de fata numai d-nul Tablan..poate scoate orasul...din caderea libera....accelerata in care se afla . Orasul are datorii enorme ,locuri de munca inexistente, santiere incepute...aflate in paragina, sechestre asiguratoare ptr datorii.... Clica PNL-ista, mult aplaudata si ovationata acum patru ani...a distrus si macelarit orasul. Si un lucru....pe care din nefericire ptr locuitori...nimeni n-o spune. Orasul Siret are 90% din sefii institutiilor de stat...pastrati pe functii, chiar daca guvernarea a fost portocalie... Acestia impreuna cu tandemul Nasul & Finul ( Prodan & Popoiu).. au trecut organizat la ...masacrul comunitatii. Si trebuie mentionat si ceva de bine...despre acesti doi stimabili... Au reusit sa se infrateasca cu ...zeci de localitati din afara tarii...pe care le viziteaza...si se..." protocolesc".... periodic si fara greseala... Pe banii cui...stimabililor......!!!! Ne mai auzim.....galbenilor.....!( dar nu asiatici)!!!!
1.1  RE: Tablan salveaza Siretul trimis de
( 6 apr 2012, 20:37:40
Tine-ti botul,Dumitrovici care esti din Gramesti!
2.   Abia s-a salvat Siretul de el ... trimis de
( 6 apr 2012, 18:05:57
Deocamdata orasul Siret arata mult mai bine ca dupa cei 12 ani de ... primarie Tablan. Nu arata perfect dar schimbarile sunt semnificative si vizibile. Si pana la urma domnul Tablan a fost timp de 12 ani primarul puterii pentru ca a trecut de la un partid la altul. De ce nu a facut domnia sa un oras asa cum isi doreste ? A fost prea putin 12 ani de putere ? Pai 4 ani e mai putin decat 12. DACA AR FI FACUT ATAT DE MULTE NU L-AR FI SCHIMBAT LUMEA IN 2008 INCA DIN PRIMUL TUR. Cat despre fabrici cele mai mari unitati economice s-au inchis pe vremea domniei sale ( Covoarele , mobila, zimbru, fabrica de lapte ) iar suedezul era in lichidare. De ce nu s-a zbatut atunci sa aduca investitori in oras si sa pastreze acele fabrici ca doar era primarul puterii ca de fiecare data se dadea cu guvernele de la Bucuresti? Iar despre datorii alta dadana. Cea mai mare datorie am inteles ca este creditul Utilitati si Mediu facut tot de domnul Tablan in 2004 cu care CICA s-a facut termoficarea. Tot aici in ziar scria ca domnul presedinte Gheorghe Flutur s-a saturat deja de problemele pe care le are judetul cu acest credit si ca cei care l-au semnat o sa raspunda in fata Directiei Nationale Anticoruptie. Daca nu credeti cititi articolul domnului Sandrinio Neagu (  ☭  ϑ ) . Ma intreb daca nu cumva domnul Tablan a venit iar la PDL ( ca a mai plecat putin anul trecut ) ca sa scape de intrebarile procurorilor care sigur verifica proiectul asta tembel care a bagat in faliment jumatate de judet.

3.   Link cu articol Utilitati si Mediu in Monitorul trimis de
( 6 apr 2012, 19:05:04
vad ca nu primeste pe forum adrese de web . articolul cu utilitati si mediu al domnului Sandrinio Neagu il gasiti in Monitorul de marti 24 mai 2011 cautati in arhiva. Incerc inca o data sa dau linkul - (www.monitorulsv.ro/Local/2011
4.   In cazul de fata e rau sa ne intoarcem in trecut trimis de
( 8 apr 2012, 22:12:37
Partea cu functionarii si muncitorii din articol o consider partial adevarata.In sensul ca se acorda o mai mare atentie functionarilor pt moment.Asta e si impresia mea.Si consider ca fiind unul din minusurile actualei administratii.Si partea cu ce trebuie facut e reala.
Numai ca ,cred ca marea majoritate a siretenilor imi dau dreptate cand spun ca cea mai buna solutie pt Siret ,deocamdata e totusi Fularul Galben.
Nu e momentul sa ne intoarcem in trecut ,in situatia in care cei ce trebuiau sa-si spele pacatele nu au facut acest lucru.
La ultimele alegeri Siretenii au actionat responsabil.Sa speram ca in ciuda situatiei grele a orasului vor ramane responsabili.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei