Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfat

Mihai Sandu Capră atrage atenţia asupra modului în care primăriile folosesc banii publici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Mihai Sandu Capră, a atras atenţia asupra modului în care administraţiile locale şi judeţene folosesc banii publici, în condiţiile în care în ultimii trei ani au fost sesizate numeroase nereguli. „În pragul alegerilor pentru administraţiile locale, atenţia publică se îndreaptă din nou către primării şi Consilii Judeţene, în principal către zona de management a banului public. În ultimii trei ani au fost frecvente relatările despre bugete insuficiente sau cheltuire ineficientă a banului public de către administraţiile locale”, a spus Mihai Sandu Capră, care a adăugat că aceste nereguli au fost relatate în rapoartele Curţii de Conturi.

Fost consilier la Curtea de Conturi a României, Mihai Sandu Capră a precizat că o mare parte a neregulilor apar atât în construcţia bugetelor administraţiilor locale, cele mai multe fiind însă în cheltuielile publice.

Vicepreşedintele PNL Suceava a declarat: „Misiunile de audit financiar ale Curţii de Conturi au subliniat că multe dintre abaterile semnificative în gestionarea banului public au legătură cu necunoaşterea sau ignorarea normelor legale privind reglementările financiare pentru administraţiile publice locale. Oricine care are în responsabilitate cheltuirea banului public, fie că vorbim de primării, de consilii judeţene sau de alte instituţii ale statului, trebuie să fie conştient de faptul că risipa, cheltuirea discreţionară sau chiar dezinteresul în gestionarea fondurilor publice au urmări extrem de serioase”.

Mihai Sandu Capră a arătat că cele mai multe nereguli apărute la administraţiile locale vizează atât neevidenţierea şi neîncasarea în cuantumul şi la termenele stabilite prin lege a unor venituri bugetare, cum ar fi impozitul pe profit, contribuţiile de asigurări sociale sau TVA, cât şi nerespectarea prevederilor legale referitoare la achiziţii publice sau la angajarea unor cheltuieli.

„Ne întrebăm câţi dintre edilii în funcţie vor avea tăria să respecte normele legale în cheltuirea banului public astfel încât pomenile electorale să nu mai reprezinte o activitate curentă desfăşurată din banii publici”, a încheiat Mihai Sandu Capră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sandu Capră atrage atenţia asupra modului în care primăriile folosesc banii publici.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Sandu Capră atrage atenţia asupra modului în care primăriile folosesc banii publici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei