Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La instanţă

Trimişi în judecată, pentru că au speriat zeci de tineri care se distrau într-un club

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trei tineri au fost trimişi, ieri, în judecată în cazul bătăii din noaptea de 29/30 ianuarie a.c., din clubul “Ranch”, de pe strada Universităţii, din municipiul Suceava, iar procurorii anchetatori i-au dat pe mâna judecătorilor nu pentru că ar fi băgat în spital o persoană, ci pentru că au speriat zeci de tineri care se distrau în acele momente în localul respectiv.

Daniel Maruseac (29 de ani), din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia, Lucian Silviu Croitor (23 de ani), alias „Huiduma”, din comuna Dărmăneşti, şi Cătălin Constantin Anghelina (26 de ani), din municipiul Suceava, vor ajunge în boxa acuzaţilor de la Judecătoria Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorii au dispus disjungerea cercetărilor şi faţă de un al patrulea individ acuzat că a participat la agresiune, un anume Ioan Ştefanov (26 de ani), tot din municipiul Suceava, care, însă, nu a putut fi audiat, întrucât se află în străinătate.

 

Bătaie sub privirile a 40 de persoane

Bătaia din Clubul „Ranch” ar fi avut loc în jurul orei 3:00, iar victima a fost un tânăr din municipiul Suceava, Laurenţiu-Florin Mateiciuc (30 de ani).

Potrivit scenariului conturat în urma declaraţiilor martorilor audiaţi de procurori, scandalul a izbucnit în afara locului, după care s-a mutat în interiorul acestuia.

Victima a declarat că a ieşit până afară, moment în care a fost lovită cu o rangă în cap de către „Huiduma”, care era împreună cu ceilalţi trei suspecţi.

Laurenţiu-Florin Mateiciuc a povestit că s-a refugiat în club, iar agresorii au intrat după el şi au început să-l lovească cu răngile în cap, peste braţ, picioare şi spate, precum şi cu un cuţit.

Incidentul a durat trei-patru minute, iar în local se aflau la acea oră în jur de 40 de persoane.

Tânărul bătut a fost transportat la „Urgenţele” Spitalului Judeţean, unde a rămas internat până pe data de 11 februarie a.c.

Pentru leziunile suferite a avut nevoie de 24-25 de zile de îngrijiri medicale.

 

Ce au spus inculpaţii

Unul dintre inculpaţi, Daniel Maruseac, a recunoscut că a avut un conflict cu victima, mărturisind însă că Mateiciuc a fost cel care l-ar fi lovit cu un briceag.

Lucian Silviu Croitor a declarat că a fost în acea noapte la „Ranch”, dar nu a fost implicat în nici o bătaie, precizând că nu s-a întâlnit cu ceilalţi inculpaţi şi nici nu îl cunoaşte pe Mateiciuc.

Cătălin Constantin Anghelina s-a prevalat de dreptul de a nu face declaraţii.

 

Victima şi-a retras plângerea

Iniţial, Laurenţiu-Florin Mateiciuc nu a vrut să facă plângere împotriva agresorilor săi, însă, ulterior, de pe pat de spital, s-a hotărât să povestească tot poliţiei şi să ceară tragerea la răspundere a indivizilor care l-au bătut.

Nu după multă vreme, însă, şi-a retras plângerea, motiv pentru care s-a dispus încetarea urmăririi penale pentru infracţiunea de vătămare corporală.

A rămas însă infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, iar pentru aceasta procurorii i-au dat pe mâna instanţei pe trei dintre cei patru suspecţi.

Motivul, se arată în actul de sesizare a instanţei: „au stârnit indignare şi teamă persoanelor aflate în club”.

Procurorii anchetatori au cerut, de asemenea, judecătorilor, pentru buna desfăşurare a procesului penal, şi luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu faţă de cei trei inculpaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimişi în judecată, pentru că au speriat zeci de tineri care se distrau într-un club.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trimişi în judecată, pentru că au speriat zeci de tineri care se distrau într-un club5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei