Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2011 - Anul XVI, nr. 54 (4652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ursaciuc: Alegerea primarilor dintr-un singur tur este un atac la democraţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primarul liberal al oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, consideră că iniţiativa actualilor guvernanţi prin care primarii ar urma să fie aleşi într-un singur tur de scrutin reprezintă un atac la democraţie. Vicepreşedinte al liberalilor, Marius Ursaciuc a declarat la Delegaţia Permanentă a PNL Suceava că, deşi nu este un susţinător al alianţei cu PSD, premisa apariţiei unei astfel de legi impune colaborarea dintre liberali şi social-democraţi.

„E foarte important să lăsăm orgoliile la o parte şi să ţineţi cont de câteva elemente. Proiectul de lege prin care primarul se va alege din primul tur este un proiect care avantajează primarii din totdeauna. Mai mult, proiectul este un atac la democraţie. Consider că un primar care ia 35% în alegeri niciodată nu va reuşi să mai ia diferenţa până la 50%. Este o lege proastă care, dacă va fi promulgată, îi va avantaja pe toţi primarii de la putere. În premisa acestei legi vă rog să vă gândiţi constructiv şi să vă gândiţi dacă nu este obligatoriu ca această alianţă să se facă acolo unde este obligatoriu să se facă”, le-a transmis Ursaciuc liberalilor suceveni.

 

Ursaciuc spune că îi este greu să accepte colaborarea cu PSD

Primarul din Gura Humorului a spus că în momentul de faţă îi este foarte greu să accepte colaborarea cu PSD, la fel cum îi este greu să le explice oamenilor colaborarea cu social-democraţii.

„Nu credeam că vor exista alţii mai răi decât PSD. Trebuie să recunosc că m-am înşelat. Şi vorba românească <se poate şi mai rău>, din păcate se aplică în România de astăzi. E foarte greu şi îmi este foarte greu, la fel ca şi dumneavoastră, să merg mai departe într-o perioadă în care şefii de la PSD mă sună în fiecare zi pentru a elabora strategii comune. Îmi este foarte greu, chiar dacă am încercat să mă obişnuiesc”, a precizat Marius Ursaciuc.

El a mai adăugat că, deşi nu este fan al PSD, ceea ce va demonstra în perioada imediat următoare, în cele din urmă s-a convins că „altă variantă nu există”.

Pe de altă parte, preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PNL Suceava, primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a făcut un apel la liberali pentru a rezista până la viitoarele alegeri locale.

„La alegerile viitoare eu cred că noi, PNL, şi cu greu spun împreună cu PSD şi PC, vom lua un scor extraordinar de mare. Dumnezeu ne va ajuta să scăpăm de aceşti oameni nenorociţi, şi spun asta cu toată responsabilitatea”, a spus Pavăl.

De precizat că la Delegaţia Permanenţă a PNL Suceava au fost prezenţi aproape toţi primarii liberali din judeţ, printre care cei din Siret, Dorneşti, Şerbăuţi, Cornu Luncii sau Fundu Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursaciuc: Alegerea primarilor dintr-un singur tur este un atac la democraţie.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ursaciuc: Alegerea primarilor dintr-un singur tur este un atac la democraţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai ,mai Ursaciuc ... trimis de
( 7 mar 2011, 23:13:33
Mai Ursaciuc o sa stearga cu tine pe jos Fluturasul ca a bagat bani multi in Humorul tau sa te aleaga iar primare mojicii . Acuma esti liberal si in week-end democrat-liberal ? Cu raii de care pomenesti te-ai pus la masa si ti-au adus comisioane si blonde la Humor.... Trebuie sa recunosc ca incompetenti mai mari ca pedeleprele nu prea sau vazut in ultimii 2o de ani dar de ce zici tu ca iti vine greu sa vorbesti de PSD SI PC ? Ca a fost idiot Ponta si a facut alianta la paritate cu liberalii care aveau 13-15 % ? Cum sa faca paritate un partid de aproape 40% cu liberali de 15% ? Tu ai merge de la egal la egal cu primarul din Vascauti ? Da in politica romaneasca nimic nu e anormal !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei