Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Luhan vrea să iniţieze discuţii pentru dezvoltarea turismului în mod integrat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a declarat că în România se poate dezvolta turismul social, printr-o acţiune iniţiată de Comisia Europeană intitulată „Calypso”. El a arătat că una din preocupările sale se referă la modul în care se asigură fondurile necesare pentru punerea în valoare a potenţialului local şi cum se monitorizează proiectele şi măsurile implementate, indiferent de sursa de finanţare, astfel încât acestea să nu se suprapună. Luhan a explicat că astfel de probleme apar şi în cazul turismului, precizând că într-un judeţ sau regiune pot fi derulate diverse proiecte care generează efecte pe termen mediu şi lung mai greu de cuantificat, iar succesul în domeniul turistic este strâns legat de infrastructură, servicii şi marketing.
„<Calypso> este o iniţiativă în domeniul turismului social ce a adus în prim-plan problema modului în care actori publici şi privaţi pot colabora astfel încât categoriile sociale dezavantajate care au nevoie de anumite servicii de sănătate să poată beneficia de acestea în zone turistice. În mod firesc mă interesează detaliile şi vreau să urmăresc ceea ce se va întâmpla mai departe, astfel încât România să valorifice orice oportunitate în acest sens”, a declarat Petru Luhan.
Luhan a adresat Comisiei Europene o întrebare scrisă prin care a dorit să ştie care sunt instrumentele pe care Comisia Europeană şi statele membre le utilizează pentru a evalua complementaritatea intervenţiilor realizate la nivel local în domeniul turismului, astfel încât să se asigure cea mai eficientă şi eficace utilizare a fondurilor europene. „Orice suprapunere de fonduri reprezintă de fapt bani pierduţi pentru investiţii necesare în alte zone sau alte domenii, investiţii pentru care nu au ajuns fondurile. Nu vrem să ne confruntăm cu astfel de situaţii, mai ales acum, în contextul crizei economice. În răspunsul primit de la domnul Verheugen, în numele Comisiei Europene, se precizează că există mai multe categorii de fonduri pentru turism, însă dezvoltarea turismului rămâne în sarcina statelor membre şi a regiunilor acestora, rolul UE fiind acela de a completa activităţile lor acolo unde se conferă o valoare adăugată”, a precizat europarlamentarul PD-L.

 

Luhan crede că regiunile din România pot urma exemplul dat de alte ţări

El a adăugat că în răspunsul primit se mai arată că importante sunt iniţiativele unor regiuni care au început să definească strategii integrate în turism, cum ar fi „Strategia pentru Turism 2003-2010 a Nord-Vestului Angliei” sau „Strategia pentru Turismul Litoral a Ţării Galilor”, prin care se permite depăşirea simplei utilizări a ajutorului comunitar şi sporirea contribuţiei turismului în economiile regionale.
„România şi regiunile sau judeţele sale trebuie să urmărească evoluţia unor regiuni similare. Competiţia în utilizarea fondurilor europene în turism sau în orice alt domeniu are la bază şi capacitatea de planificare şi management. Voi propune în dezbaterile din România o serie de discuţii referitoare la strategiile de dezvoltare a turismului într-un mod integrat şi sunt convins că voi găsi toată susţinerea din partea instituţiilor de resort”, a încheiat Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan vrea să iniţieze discuţii pentru dezvoltarea turismului în mod integrat.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Luhan vrea să iniţieze discuţii pentru dezvoltarea turismului în mod integrat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei