Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Perspectivă

Mîrza ameninţă cu vot negativ la bugetul de stat pe 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

PSD pune condiţii la votarea bugetului de stat pentru anul 2010. Social democraţii, prin vocea preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PSD, senatorul Gavril Mîrza, au anunţat că vor vota bugetul numai dacă vor fi suplimentate sumele pentru creşterea punctului de pensie, sumele destinate ministerelor sociale, precum Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, şi dacă vor fi incluse prevederi legale care să garanteze că împărţirea banilor „nu se va mai face pe criterii politice, cu creionul bont la discreţia şefilor administraţiilor judeţene”.
„Ce s-a întâmplat în 2009 ne determină să impunem şi să cerem asemenea măsuri. După 6 decembrie, 1.300 de miliarde de lei vechi au fost repartizate la primăriile cu primari PD-L şi o parte la cei din PSD, care au făcut scoruri favorabile preşedintelui Traian Băsescu. Dacă vom reuşi să impunem aceste condiţii, atunci vom vota bugetul pe 2010”, a spus Mîrza.

 

90 de amendamente la Legea bugetului de stat

El a arătat că prin forma actuală a bugetului, sumele au fost repartizate după „anumite interese”, amintind de bugetele umflate mai mari decât în anii precedenţi ale Preşedinţiei, Curţii Constituţionale, SRI sau STS.
„Asta în detrimentul prevederilor bugetului de la Ministerul Muncii şi îngheţarea salariilor bugetarilor, dar mai ales a pensiilor sau de insuficienţa fondurilor de la Ministerul Educaţiei, pentru că 2% din prevederi sunt fonduri proprii. Or se vede de la o poştă că sunt sume umflate artificial, pentru a acoperi o serie de cheltuieli. Din cei 6% din PIB destinaţi învăţământului, 2% sunt fonduri proprii, ceea ce este imposibil de a se realiza. Ar însemna că Ministerul Educaţiei produce 2% din PIB, ceea ce este de domeniul fantasticului. Bugetul Curţii Constituţionale de ce să crească cu 50% în acest an? Tuşesc judecătorii dacă merg în aceleaşi maşini?”, a declarat Mîrza.
El a mai spus că PSD a depus peste 2.000 de amendamente la bugetul de stat pe 2010, din care 90 aparţin parlamentarilor suceveni. 10 dintre amendamentele social democraţilor suceveni sunt pe domeniul sănătate, 29 pe cultură şi culte, 25 pe infrastructură şi 26 pe învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza ameninţă cu vot negativ la bugetul de stat pe 2010.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza ameninţă cu vot negativ la bugetul de stat pe 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buget trimis de
( 9 ian 2010, 22:36:09
Suna frumos , dar daca ar explica PSD cum a facut c�t creionul bont a fost �n penarul lor , ar fi OK . De aceea si astia fac la fel .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei