Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare

Social-democraţii suceveni au dat semnalul de luptă pentru cucerirea Cotroceniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Timpul reflecţiilor a trecut. Trebuie să reîncepem munca la adevăratul potenţial pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Cuvântul de ordine trebuie să fie victoria”. Acesta este mesajul pe care liderul social-democraţilor suceveni, Gavril Mîrza, l-a transmis sâmbătă membrilor de partid, la şedinţa Consiliului Judeţean al PSD Suceava desfăşurată în sala Dom Polski, în prezenţa vicepreşedintelui naţional Ecaterina Andronescu.
Mîrza a cerut o mobilizare exemplară a organizaţiilor de tineret, femei şi pensionari, precum şi a celor care au funcţii în instituţiile publice, cărora le-a amintit că în cazul în care candidatul PSD, Mircea Geoană, va pierde alegerile, nu se vor mai regăsi în posturile respective. El le-a spus celor prezenţi în sala ornată cu tablouri şi baloane cu chipul lui Mircea Geoană că de reuşita în alegeri depinde păstrarea identităţii social-democrate şi rolul PSD la nivel judeţean şi naţional.

 

Obiectivul PSD Suceava

Gavril Mîrza a anunţat că PSD Suceava şi-a propus ca obiectiv obţinerea unui număr de 120.000 de voturi pentru Mircea Geoană în primul tur de scrutin din 22 noiembrie şi 150.000 de voturi în turul doi de scrutin din 6 decembrie. Mîrza consideră că acest obiectiv nu este greu de realizat, în condiţiile unei mobilizări corespunzătoare, sens în care a făcut apel la toţi membrii de partid să se implice direct şi concret în lupta politică. El i-a atenţionat că fiecare va fi tratat şi apreciat în funcţie de cum activează în această perioadă.
Gavril Mîrza a avut un mesaj şi pentru membrii PSD care „joacă la dublu”: să o lase mai moale, că jocul este greu şi descoperă. „Avem, din păcate, multe exemple când, pentru obţinerea unor funcţii, există o insistenţă deosebită, însă în ceea ce priveşte munca politică suntem nevoiţi uneori să constatăm că se regăsesc un număr mai restrâns de colegi şi aproape mereu aceiaşi. Din păcate, avem în partid oameni cu funcţii până la vicepreşedinte care de patru-cinci ani nu prea au făcut nimic pentru partid, nu şi-au luat în responsabilitate nici măcar o localitate acum la alegeri. Am avut şi o altă categorie de oameni în partid care nu s-au implicat în activităţile organizaţiei, deşi aveau funcţii, crezând că dacă se vor produce schimbări vor rămâne pe aceste posturi. Nimic mai fals. Majoritatea s-au înşelat şi ar fi bine să nu se mai înşele în continuare. De altfel, această atitudine au avut-o şi unii aleşi de-ai noştri. Dacă mai sunt asemenea situaţii, aş face apel ca aceşti colegi să nu mai joace la dublu, pentru că jocul este greu şi se descoperă”, a spus Mîrza.

 

Mîrza susţine că la alegeri se vor cumpăra voturi

Liderul social-democraţilor suceveni le-a cerut şefilor de organizaţii locale să traseze responsabilităţi pe străzi, uliţe, pe secţii de votare, să întocmească liste concrete cu votanţii PSD pe care să-i aducă la urne în ziua votului.
De asemenea, el a mai făcut un apel ca reprezentanţii PSD în secţiile de votare să nu fie aleşi pe criteriu social, ci pe cel al loialităţii şi corectitudinii faţă de cauza partidului. „Suferim în unele localităţi de lipsa de loialitate a unor oameni în care avem mare încredere. Am în vedere reprezentanţii din secţiile de votare. Nu se poate explica altfel decât prin lipsă de loialitate şi aş spune chiar trădare în unele localităţi unde la alegerile europarlamentare au fost mari fraude, ca spre exemplu la Preuteşti. Nu se poate trage concluzia decât că oameni de-ai noştri s-au făcut că nu văd. Am rugămintea ca în secţiile de votare să fie trimişi oameni verificaţi, pentru care nu este o chestiune socială prezenţa lor acolo, ci o chestiune de luptă, de seriozitate şi loialitate”, a spus liderul social-democrat.
Mîrza a precizat că are informaţii că se pregătesc fraude şi la alegerile prezidenţiale şi că se vor cumpăra voturi cu 500.000 de lei vechi în mediul rural şi un milion de lei vechi în mediul urban. A evitat însă să spună cine va face aşa ceva. „Spun aceste lucruri ca să ne sensibilizăm de pe acum, să ne pregătim pentru a contracara aceste fenomene”, a subliniat Mîrza.


Gavril Mîrza, directorul campaniei

El a ţinut să precizeze că rezultatele pe care trebuie să le obţină PSD Suceava la alegerile prezidenţiale nu sunt rezultatele preşedintelui organizaţiei judeţene, „ci rezultatele fiecăruia dintre noi”, exprimându-şi convingerea că social-democraţii vor sărbători Crăciunul cu Mircea Geoană la Cotroceni.
La şedinţa de sâmbătă a fost desemnat şi staff-ul electoral care va coordona campania lui Geoană la nivelul judeţului. Director de campanie este chiar liderul organizaţiei judeţene, Gavril Mîrza, iar adjunct deputatul Eugen Bejinariu. Departamentul organizare va fi coordonat de Virginel Iordache, Departamentul „Ziua votului” de Corneliu Popovici, Departamentul media de Ovidiu Milici, Departamentul logistică de Sorin Ciobanu, Departamentul juridic de Ovidiu Donţu, iar Departamentul structuri interne va fi coordonat de Carmen Agoutin. La şedinţa Consiliului Judeţean al PSD Suceava au mai fost desemnaţi cei 150 de delegaţi care vor participa la Congresul din 2 octombrie de la Bucureşti şi s-a aprobat o rezoluţie prin care aceştia au mandat să susţină candidatura lui Mircea Geoană la preşedinţia României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii suceveni au dat semnalul de luptă pentru cucerirea Cotroceniului .
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Social-democraţii suceveni au dat semnalul de luptă pentru cucerirea Cotroceniului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei