Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mobilizare

Lungu şi Flutur le cer membrilor PD-L Suceava să intre în tranşee pentru prezidenţiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, precum şi liderul filialei din municipiul Suceava, Ion Lungu, le-au solicitat membrilor acestei formaţiuni politice să se mobilizeze încă de pe acum pentru campania electorală de la alegerile prezidenţiale.
În cadrul şedinţei Comitetului de Coordonare Local al PD-L Suceava, Ion Lungu le-a solicitat membrilor din filiala pe care o conduce să se mobilizeze pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, precizând că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, sunt şanse cât se poate de mari ca PD-L să nu mai rămână la guvernare.
„Dacă nu vom câştiga această bătălie, este păcat de toate bătăliile pe care le-am câştigat, pentru că nu avem victoria finală. Dacă nu câştigăm această bătălie, riscăm să pierdem foarte mult. Există deja un fel de alianţă tacită a celorlalte partide împotriva PD-L. Şi să nu ne facem iluzii că, dacă va câştiga altcineva preşedinţia României, vom avea mari şanse să mai rămânem la guvernare”, a declarat Lungu. El a adăugat că filiala pe care o conduce îşi propune să obţină cel puţin 55 – 60% din voturile exprimate în municipiul reşedinţă de judeţ.
Ion Lungu a mai precizat că pentru aceste alegeri, Organizaţia Municipală Suceava a PD-L îşi va folosi toţi membrii, astfel încât să nu se repete anumite greşeli făcute la scrutinul pentru Parlamentul European. Liderul PD-L Suceava a arătat că scorul obţinut în municipiul Suceava la alegerile europarlamentare a fost unul nemulţumitor, însă acest lucru s-a datorat şi implicării membrilor filialei pe care o conduce în campania organizată în alte zone ale judeţului.
„Au fost cauze obiective şi subiective. În primul rând, este vorba despre faptul că foarte mulţi suceveni au fost plecaţi din oraş atunci când au fost alegerile. Dar mai important a fost că noi am dat foarte mulţi oameni din organizaţia municipală pentru celelalte zone ale judeţului. Şi am reuşit să aducem 20 de voturi de pe nu ştiu ce coclauri şi am pierdut în bazinul nostru electoral, care este municipiul Suceava. Însă acest lucru nu se va mai întâmpla”, a subliniat Lungu.

 

Organizare pe scări de bloc şi pe bresle de meserii

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, le-a cerut democrat-liberalilor să se mobilizeze pentru a scoate populaţia la vot. Flutur a precizat că este nemulţumit de faptul că la alegerile europarlamentare PD-L a fost votat de circa 52.000 de suceveni.
„A fost o greşeală de neacceptat ca judeţul Suceava să scoată la vot doar 52.000 de oameni. Asta într-un judeţ cu 709.000 de locuitori. PSD, prin Dragnea, la Teleorman, un judeţ jumătate cât noi, a scos peste 70.000. Iar noi cu Timişoara, două judeţe mari, pentru că nu au înţeles colegii noştri din PD-L ce înseamnă mobilizarea la vot, am fost bătuţi de judeţul Teleorman. Ceea ce nu mai pot accepta şi nu mai poate accepta nimeni la alegerile prezidenţiale”, a spus Flutur.
El a precizat că reţeaua de membri ai PD-L Suceava, stabiliţi pentru fiecare secţie de votare din judeţ, trebuie să facă tot posibilul pentru a convinge populaţia să iasă la vot. Gheorghe Flutur a explicat că membrii PD-L trebuie să se organizeze atât pe fiecare scară de bloc, cât şi pe bresle de meserii, pentru a convinge cât mai mulţi oameni să voteze candidatul susţinut de democrat-liberali.
„Vedeţi că principalul adversar, PSD, are militanţii lui, iar aceştia sunt primii care ies la vot. Din acest motiv, reţeaua PD-L trebuie să intre în tranşee, cu cei zece oameni minim arondaţi pe fiecare secţie de votare. Iar un om care conduce o secţie de votare trebuie să-şi facă un calcul, o listă cu cei care ar putea să voteze în secţia de care se ocupă. Trebuie să ştie care e reţeaua lui de oameni, să ştie câţi au fost la vot dintr-un anumit bloc. De asemenea, vorbim şi de reţeaua pe bresle. Dacă sunteţi medici sau asistenţi şi aveţi prieteni, trebuie să-i sunaţi pe toţi şi să-i întrebaţi dacă au fost la vot. Şi la fel cu celelalte meserii. Asta înseamnă activitate politică, dacă vreţi să câştige PD-L”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu şi Flutur le cer membrilor PD-L Suceava să intre în tranşee pentru prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lungu şi Flutur le cer membrilor PD-L Suceava să intre în tranşee pentru prezidenţiale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si sa nu ne facem iluzii trimis de
(28 sep 2009, 20:23:09
Dar e vreo mare nenorocire daca nu o sa mai fiti la guvernare?Dle Lungu,aveti loc in Parlament,nici o problema.Cat despre intratul in transee,vedeti ca s-au mai surpat destule canale dupa atatea lucrari,aveti grija sa nu va prinda inauntru,de exemplu pe Mihai Viteazul e periculos sa circulati,mai ales cu Touaregul,e o masina grea,sa aveti grija.La cata grija aveti de noi sucevenii care suntem condamnati sa suportam lucrarile la care ati fost dv condamnati sa le faceti,eu zic sa mai luati o pauza ca sa putem si noi supravietui ,,cat de cat'dupa cum ati declarat ca vom circula,asa sa v-ajute Dumnezeu sa circulati si dv,tot ,,cat de cat' spre groapa de gunoi ecologica de la Moara,care asteapta cu nerabdare primele rezultate ale alegerii noastre,daca nu vom mai alege in Duminica Orbului,ca de obicei.Vom vedea daca sucevenii considera ca traiesc ,,cat de cat' bine,nu-i asa?Doamne ajuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei