Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atracţie

Câinii ciobăneşti au cucerit Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Masivi, puternici, cu ochii blânzi dar şi fioroşi la nevoie, câinii ciobăneşti au pus ieri stăpânire pe Iulius Mall, atrăgând privirile tuturor, dar şi ţinându-i la distanţă pe toţi cei curioşi.
Frumoasele exemplare de ciobăneşti mioritici, ciobăneşti carpatini, dar mai ales ciobăneştii de Bucovina, aduse din toate colţurile judeţului Suceava, au fost prezentate cu mândrie de stăpânii lor în faţa mulţimii, în vreme ce prezentatorul spectacolului, preşedintele Asociaţiei Chinologice "Bucovina", dr. Constantin Viorel Gaşpar, enumera calităţile acestor câini îndrăgiţi în special de cei din zona de munte.
Povestirile despre originile acestor rase şi în special cea despre recunoaşterea internaţională a rasei “ciobănescul românesc de Bucovina” au condimentat prezentarea de câini, în vreme ce animalele defilau prin faţa spectatorilor, prezentându-şi nu doar blana bogată, fie asemănătoare blănii de oaie, fie ca firul de mătase ori albă, pătată de puncte negre, ci şi colţii, când simţeau apropierea vreunui “rival”.
Elemente de atracţie au fost şi cei doi copii îmbrăcaţi în costum naţional, un băiat şi o fată, nu mai înalţi decât câinii ciobăneşti din jurul lor, care purtau în lesă, cu mândrie, drăgălaşi pui de ciobăneşti de Bucovina, dar şi proprietarul unui câine ciobănesc, care, după ce şi-a tras pe umeri o tohoarcă (cojoc ciobănesc), se contopea la culoare cu câinele său, ce îl urma plin de devotament.
Un exemplar remarcabil prezent la expoziţie a fost şi Bucur, un ciobănesc campion mondial, dublu campion european şi care, la cei patru ani ai săi, a participat deja la peste 120 de concursuri şi expoziţii.

 

Câinele antidrog

Spectacolul a fost încheiat cu o interesantă demonstraţie de dresaj de câini, oferită de Jandarmeria Suceava şi Poliţia de Frontieră, cu ajutorul unui Labrador retriever, specialist în depistarea substanţelor narcotice. Acesta a arătat nu doar că ştie să asculte şi să îndeplinească ordinele instructorului, ba chiar să şi refuze un delicios cârnăcior, dacă e oferit de un străin, pentru ca în final să îşi demonstreze calităţile în două situaţii de depistare a drogurilor ascunse într-o maşină şi într-un maldăr de cutii răspândite de persoane din public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii ciobăneşti au cucerit Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 9713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Câinii ciobăneşti au cucerit Iulius Mall Suceava5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei