Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Bălan avertizează public serviciile din MAI să nu mai lanseze dezinformări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, deputatul Ioan Bălan, îi avertizează pe cei care lucrează în structurile informative din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), condus de social-democratul Dan Nica, să nu mai lanseze dezinformări pe piaţă, pentru că altfel riscă să ajungă în afara sistemului.
Bălan susţine că în ultima perioadă serviciile din MAI au lansat informaţii potrivit cărora oameni de afaceri din judeţul Suceava derulează afaceri ilegale cu ajutorul politicienilor, informaţii scoase fără a avea o bază legală, încercându-se în felul acesta să influenţeze opinia publică într-o anumită zonă.
„Din păcate, în România s-a împământenit ideea că, dacă şeful zice, putem zice şi noi. Dacă şeful e om politic şi poate să spună ca ministru anumite chestiuni pe tărâm politic, la nivel de minister trebuie să susţină şi să scoată public numai informaţii care sunt reale, verificate. Spun asta pentru că şi la Suceava se încearcă tot felul de glumiţe care sunt grave. Se dau pe piaţă informaţii în care sunt implicaţi anumiţi oameni de afaceri sprijiniţi de oameni politici. Dacă e adevărat, e grav că lucrurile acestea se fac publice şi ancheta nu se duce până la capăt, dacă nu e adevărat, tot grav este, pentru că se folosesc politic informaţii date de anumite servicii ale MAI”, a spus Bălan.

 

„Acei angajaţi ai MAI care fac politică riscă să ajungă în afara sistemului”

Deputatul PD-L de Suceava a precizat că deocamdată nu doreşte să dea exemple concrete, însă a subliniat că acest lucru se va întâmpla foarte curând. „Dacă eu dau nume astăzi, cad în capcana în care a picat ministrul de Interne şi cei din aceste servicii pe care noi îi avertizăm public”, a spus Bălan.
El a subliniat că la Suceava PD-L nu face politică prin presiuni asupra agenţilor economici. „Vedem că anumite instituţii ale statului care sunt conduse de oameni susţinuţi politic înţeleg să facă politica partidului care i-a sprijinit să ajungă în aceste funcţii prin împărţirea judeţului în două, o parte portocalie şi o parte roşie. Dacă unii sunt de culoare roşie la conducere, nu trec pe roşu şi merg numai pe portocaliu, iar dacă sunt portocalii, nu trec pe portocaliu şi merg pe roşu. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Noi, la Suceava, nu facem politică prin presiuni la agenţii economici ca să influenţăm politic într-o parte sau în alta”, a explicat Bălan. El consideră că MAI nu trebuie să facă politică prin serviciile pe care le are la nivel judeţean şi crede că acei angajaţi care nu înţeleg acest lucru se află în afara legii, riscând să ajungă cât de curând şi în afara sistemului.



Mesaj pentru ministrul de Interne

Ioan Bălan s-a referit şi la afirmaţia ministrului Dan Nica, cum că deţine informaţii conform cărora nu mai există nici un autocar liber de închiriat în zilele în care se va desfăşura scrutinul pentru alegerile prezidenţiale, 22 noiembrie şi 6 decembrie, apreciind ca românii se pregătesc fie pentru turism la mănăstiri, fie "cineva s-a hotărât să organizeze turism electoral". Parlamentarul democrat-liberal a spus că a făcut verificări la firmele din Suceava şi a constatat că pe 22 noiembrie şi pe 6 decembrie nu au încheiat nici un contract de închiriere a autobuzelor, autocarelor sau microbuzelor.
„Comunicăm ministrului Dan Nica faptul că, dacă a lansat informaţia pentru a transmite un mesaj subliminal membrilor PSD, să le dea idei, nu este în regulă şi vom fi atenţi”, a spus Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan avertizează public serviciile din MAI să nu mai lanseze dezinformări .
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Bălan avertizează public serviciile din MAI să nu mai lanseze dezinformări3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei