Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2009 - Anul XIV, nr. 227 (4213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: „Dacă nu câştigăm alegerile, înseamnă să fim în opoziţie şi să plantăm panseluţe prin parcuri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că democrat-liberalii trebuie să câştige alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a.c., astfel încât acest partid să fie cel care stabileşte prim-ministrul pentru următorii şapte ani.
Flutur a precizat că democrat-liberalii trebuie să se organizeze pentru campania electorală care urmează, chiar dacă până în momentul de faţă actualul şef al statului, Traian Băsescu, nu şi-a anunţat în mod oficial candidatura.
„Noi îl susţinem pe Traian Băsescu, însă momentul în care îşi anunţă candidatura este hotărârea lui. Şi pe noi nu ne încurcă acest lucru. Traian Băsescu este deja preşedinte în funcţie şi nu are nici o grabă. Sunt alte probleme mai urgente decât să te grăbeşti să-ţi anunţi candidatura. Traian Băsescu de la noi vine şi trebuie să ne gândim şi la proiectul politic al PD-L. Şi dacă vom câştiga, înseamnă să poţi să fii la putere şi să dai prim-ministrul în următorii şapte ani. Dacă nu câştigăm alegerile, înseamnă să fim în opoziţie şi să plantăm panseluţe prin parcuri, în următorii şapte ani”, a spus Flutur.
În acelaşi timp, el a precizat că Traian Băsescu este singurul preşedinte al României care a avut curajul „să atace” zonele nereformate ale statului român. Liderul PD-L Suceava a făcut referire în special la iniţiativa lui Traian Băsescu de organizare a unui referendum pentru Parlament unicameral. Flutur a explicat că reorganizarea Parlamentului este necesară, în condiţiile în care în momentul de faţă aceleaşi legi sunt votate atât de senatori, cât şi de deputaţi. Mai mult, el a arătat că un Parlament bicameral ar fi necesar în momentul în care România ar fi organizată pe regiuni, după modelul Germaniei, unde camera superioară se ocupă de legătura cu reprezentanţii regiunilor, iar camera inferioară adoptă legi. De asemenea, el a precizat că organizarea unui referendum pentru Parlament unicameral este cu atât mai necesară, cu cât „nici un parlamentar nu va vota pentru dispariţia a jumătate din posturile pe care le ocupă”.
„Traian Băsescu a avut curajul să atace zonele nereformate ale statului. După 20 de ani de post comunism, noi ne dăm seamă că băltim în foarte multe direcţii. Şi asta facem noi, reforma statului român. În perioada următoare, România are nevoie de un preşedinte şi un regim care să facă reformă, nu să băltească, cum a făcut Ion Iliescu atâţia ani de zile”, a precizat Gheorghe Flutur.
Nu în ultimul rând, el a precizat că locuitorii judeţului Suceava ar trebui să-l susţină pe Traian Băsescu pentru un nou mandat, atât datorită faptului că acesta „are rădăcini în Suceava”, dar şi pentru că în cei cinci ani de mandat a acordat sprijin acestei zone. „Avem o obligaţie morală faţă de acest om, care are jumătatea lui de aici, din Suceava, şi care a fost alături de noi şi la bine, şi la greu. Ce vor face sucevenii care spun că merg să îl voteze pe Geoană. Aici în judeţ nu se cultivă lubeniţă sau bostani. Ce treabă o să aibă el aici în Suceava sau Antonescu din Delta Dunării?”, a mai spus preşedintele PD-L Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „Dacă nu câştigăm alegerile, înseamnă să fim în opoziţie şi să plantăm panseluţe prin parcuri”.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur: „Dacă nu câştigăm alegerile, înseamnă să fim în opoziţie şi să plantăm panseluţe prin parcuri”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plantam panselute trimis de
(29 sep 2009, 00:25:55
Si care ar fi problema?Inlocuiti copacii scosi din parcul central pe care ati dat 11 miliarde,plantati si voi 11 miliarde de panselute sau piftelute.Daca va apucati de ,,refacut si parcul din Areni' la fel sigur o sa castigati alegerile,sucevenii o sa aprecieze asta,mai ales ca acolo se vor ingropa 15 miliarde daca am inteles bine,si asta in vreme de criza pentru noi,dar bineinteles ca nu si pt ei.TOUAREG=CRIZA?Nu cred!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei