Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Influenţă

PSD vrea să aducă politic Parcul Şipote la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Liderii PSD Suceava fac intervenţii la colegii lor din Guvern pentru a trece Parcul Şipote în proprietatea Primăriei Suceava. Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, Virginel Iordache, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că la sfârşitul săptămânii trecute consilierii locali s-au întâlnit cu „parlamentarii PSD care au domiciliul în judeţul Suceava” pentru a căuta soluţii la câteva probleme care îi interesează pe suceveni.

Pe lângă facturile mari la utilităţi, starea străzilor, lipsa locurilor de parcare, iluminat public insuficient şi lipsa spaţiilor verzi, social-democraţii au apreciat că sucevenii sunt preocupaţi de necesitatea ca municipiul reşedinţă de judeţ să aibă un parc în proprietate şi nu în administrare.

„Vor fi făcute demersuri la Guvern pentru a se adopta o ordonanţă de urgenţă prin care Parcul Şipote să treacă în proprietatea Consiliului Local Suceava. Ministrul Agriculturii este PSD, conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA este PSD, avem un director general adjunct la RNP, domnul Nichiforel, de la PSD Suceava, deci sperăm ca cele 30 de hectare de la Şipote să treacă în proprietatea Consiliului Local Suceava”, a declarat Iordache.

Totodată, acesta a mai spus că salută iniţiativa prefectului de Suceava, Sorin Popescu, de a cere anularea în instanţă a titlurilor de proprietate emise pentru diverse suprafeţe de teren din Parcul Şipote şi blocarea construcţiilor în această zonă.

 

Iordache susţine inclusiv modificarea Codului Silvic

Iordache susţine că ar fi benefic pentru oraş, în sensul că parcul ar fi mai bine amenajat, dacă ar fi Consiliul Local proprietar şi nu administrator.

Nu mai departe de sfârşitul săptămânii trecute, prefectul Popescu, fost director al Direcţiei Silvice Suceava, a declarat că actul normativ care va fi propus spre adoptare Guvernului arată în mod explicit că transferul celor 30 de hectare cu vegetaţie forestieră se face în administrarea Primăriei Suceava.

Actualul Cod Silvic nu permite altă formă de transfer, ca modalitate de protejare a pădurilor, însă Iordache a afirmat că este posibil să se modifice şi legislaţia în acest domeniu.

Municipalitatea suceveană îşi doreşte Parcul Şipote încă de când ministru al Agriculturii era actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, dar legislaţia silvică nu a permis acest lucru. Între Direcţia Silvică Suceava şi primărie a fost şi un proces în instanţă pe această temă, proces în care câştig de cauză a avut Direcţia Silvică.

Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava şi-au anunţat intenţia de a amenaja şi moderniza zona Şipote pentru a o transforma într-o zonă de promenadă şi agrement.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD vrea să aducă politic Parcul Şipote la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD vrea să aducă politic Parcul Şipote la Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prefectu si proprietatea trimis de
(25 feb 2009, 07:29:43
Cred ca nici nu a auzit de notiunea de PROPRIETATE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei