Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intenţie

Iordache vrea să prevină transformarea schimbului de cadre într-un „generator de afaceri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Viitorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Virginel Iordache, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă la PSD, că va solicita modificarea metodologiei de mişcare a personalului didactic în anul şcolar 2009-2010, în sensul condiţionării schimbului de posturi între două cadre didactice.

„Prima condiţie pe care aş impune-o ar fi respectarea cu stricteţe a regimului unităţii şcolare între care se face schimbul. Este vorba de schimb între liceu-liceu, colegiu-colegiu sau gimnaziu-gimnaziu. A doua condiţie ar fi respectarea regimului de mediu, municipiu-municipiu, oraş-oraş, rural-rural, şi a treia condiţie care, este şi cea mai importantă, ar fi ca în momentul în care se solicită schimbul a două catedre, durata de existenţă a postului respectiv să fie de cel puţin patru ani”, a explicat Iordache.

El a arătat că, în prezent, în sistemul de învăţământ se practică schimbul de catedre între profesori aflaţi în prag de pensionare şi colegi mai tineri, astfel încât unii să ajungă acolo unde îşi doresc, schimb pe care îl consideră ineficient pentru sistem „şi mai ales pentru profesionalismul cadrelor didactice, care, în acest fel, ocolesc examenul de titularizare pe post”.

Iordache consideră că, dacă nu vor fi introduse condiţiile pe care le-a enumerat, schimbul de catedre ar putea deveni „generator de afaceri”.

 

Admitere în clasa a noua

Pe de altă parte, profesorul Iordache s-a declarat un adept al introducerii admiterii în clasa a noua şi scoaterea ca mijloc de evaluare a testelor care se susţin în clasele a şaptea şi a opta.

„După părerea mea, şi nu numai, testele de evaluare sunt mijloace de stres pentru elevi şi părinţi. S-au scos examenele de admitere în clasa a noua pe motiv că elevii erau mult prea tineri pentru a putea fi supuşi la un asemenea stres al examenului. Examenul se dădea la finalul clasei a opta, iar stresul era o singură dată. În momentul acesta elevii sunt supuşi la stres în fiecare semestru, la matematică, română, istorie, geografie. Trebuie descentralizată odată pentru totdeauna admiterea la licee, să se facă într-o singură lucrare, care să fie dată la nivelul fiecărei şcoli. Şcoala să fixeze disciplinele la care să se dea examenul, iar Inspectoratul Şcolar să fie supervizorul care veghează la asigurarea legalităţii”, a spus Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iordache vrea să prevină transformarea schimbului de cadre într-un „generator de afaceri”.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Iordache vrea să prevină transformarea schimbului de cadre într-un „generator de afaceri”2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei