Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opţiune

PSD Suceava preferă guvernarea cu PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Gavril Mîrza, a anunţat, ieri, că filiala pe care o conduce susţine intrarea la guvernare alături de PNL şi UDMR, cu susţinere parlamentară din partea deputaţilor minorităţilor naţionale.

Gavril Mîrza a declarat, într-o conferinţă de presă, că noul guvern trebuie format cât mai curând şi a apreciat că PSD trebuie să intre la guvernare având în vedere că este partidul care la alegerile parlamentare din 30 noiembrie a obţinut cel mai mare număr de voturi, cu aproape 100.000 de voturi mai mult faţă de următorul clasat, PD-L.

A doua opţiune a social-democraţilor suceveni este partidul care a obţinut cel mai mare număr de mandate de parlamentari, PD-L, în ciuda animozităţilor de notorietate dintre cele două formaţiuni politice, iar a treia, cea mai puţin agreată, este intrarea în opoziţie. Decizia definitivă a PSD va fi luată la sfârşitul acestei săptămâni sau cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, în cadrul Comitetului executiv naţional al partidului.

 

Mîrza, dezamăgit de scorul PSD în alegeri

Pe de altă parte, Mîrza a arătat că se aştepta ca PSD să obţină un scor mai bun, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Suceava şi a apreciat că legea votului uninominal trebuie corectată.

„Ne aşteptam la mai mult, chiar şi la Suceava era corect să avem doi senatori şi patru deputaţi, dar modul de distribuire a mandatelor nu este cel mai corect. Asta ne-a adus pierderi atât aici, cât şi la nivel naţional. Distribuirea nu este justă, legea trebuie modificată”, a declarat Gavril Mîrza.

Liderul PSD a transmis celorlalte formaţiuni politice cu care a fost în competiţie să pună punct campaniei electorale, „care în judeţul Suceava durează din 2004”, şi să se apuce fiecare de treaba pe care o are de făcut, atât în administraţia locală şi judeţeană, cât şi la nivelul Guvernului şi Parlamentului.

Analiza rezultatelor alegerilor va avea loc, la nivelul PSD Suceava, în cursul anului viitor, cel mai probabil.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava preferă guvernarea cu PNL.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
PSD Suceava preferă guvernarea cu PNL3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ingramadeala la ciolan trimis de
( 7 dec 2008, 19:29:34
Bugetul este aproape gol.Sint curios de unde o sa luati bani ca sa satisfaceti promisiunile electorale.Primul lucru care o sa-l faceti o sa mariti taxele si impozitele care pt amariti si asa sint mari.Apoi o sa lasati de izbeliste agricultura si investitiile asa cum ati facut pina acum.Apoi din cauza incompetentei nu se vor accesa fondurile europene.Si in final dupa ce ciolanul va fi ros pina la albul osului o sa mai asteptam 4 ani si iar o luam de la inceput.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei