Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preocupare

Soluţii pentru modernizarea ambulatoriilor spitalelor din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul Dan Gospodaru, candidat al PD-L pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Gura Humorului  –  Câmpulung Moldovenesc, a declarat că va încuraja şi sprijini autorităţile locale din Gura Humorului şi  Câmpulung Moldovenesc să întocmească proiecte de finanţare din fonduri structurale pentru reabilitarea ambulatoriilor spitalelor din aceste oraşe, atât în ceea ce priveşte modernizarea spaţiilor, cât şi dotarea acestora cu aparatură medicală modernă.

El consideră că o oportunitate în acest sens o reprezintă existenţa Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.

Proiectele care pot fi finanţate în cadrul acestui domeniu major de intervenţie se referă atât la modernizarea şi echiparea spitalelor judeţene, cât şi la modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriilor din celelalte spitale, iar beneficiari pot fi autorităţile administraţiei publice locale.

Candidatul PD-L Dan Gospodaru a precizat că Regiunea Nord – Est are disponibilă pe acest domeniu suma de 28.33 milioane euro, cea mai mare sumă dintre toate cele şase regiuni de dezvoltare ale României. Oportunitatea accesării acestui program de finanţare trebuie luată în considerare mai ales în condiţiile în care ambulatoriile spitalelor, a căror înfiinţare este obligatorie conform Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 39/ianuarie 2008,  asigură, prin reţeaua de cabinete medicale din spital, consultul şi monitorizarea pacienţilor ale căror cazuri nu au necesitat internarea, eficientizând în acelaşi timp activitatea unităţilor de primire a urgenţelor şi reducând numărul de internări.

 

„Soluţiile sunt viabile şi în concordanţă şi cu prevederile din Programul de Guvernare al PD-L”

Candidatul democrat-liberal a declarat că iniţiativa sa este una viabilă mai ales în contextul în care viitorul Guvern Stolojan va realiza o descentralizare reală în domeniul sănătăţii publice, în sensul  transferării către autorităţile locale a competenţelor privind managementul spitalelor comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene. În acelaşi sens, o radiografie a proiectelor de dezvoltare în curs de finalizare sau aflate în stadiul de iniţiativă  în cele 11 localităţi din colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc arată că acestea, deşi au o valoare totală de peste 200 milioane lei (aproape 53 mil. euro),  nu vizează şi domeniul sanitar, ci doar domenii cum sunt educaţia, infrastructura de transport şi turismul, inexistenţa proiectelor din domeniul medical fiind o consecinţă a centralizării excesive a sistemului la ministerul de resort.

Medicul Dan Gospodaru a mai precizat că activitatea sa de peste 34 ani în sectorul medical de stat şi privat, desfăşurată înainte, respectiv după 1990, îl obligă să aibă o atitudine responsabilă faţă de problemele din sistem şi să propună doar soluţii realizabile, care sunt în acelaşi timp în concordanţă şi cu prevederile din Programul de Guvernare al partidului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluţii pentru modernizarea ambulatoriilor spitalelor din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Soluţii pentru modernizarea ambulatoriilor spitalelor din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo!!! trimis de
(27 nov 2008, 14:34:19
Laudabila initiativa PD-L pentru aceesarea fondurilor europene pentru reabilitarea si dotarea insttitutiilor spaitalicesti. Daca guvernantii astia penibili s-ar fi prins pana acuma ca se pot lua bani de la UE, pana acum erau gata studiile de fezabilitate necesare accesarii fondurilor. Asa ca mai trec vreo doi ani pana vedem ceva modificari in bine in spitale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei