Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Dediţă condamnă cinismul politicienilor care oferă alimente contra voturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul Fălticeni 5, omul de afaceri Vasile Dediţă, sugerează contacandidaţilor săi să renunţe la metodele de câştigare a voturilor  specifice perioadei interbelice.

În opinia lui Dediţă, campania electorală trebuie să se axeze pe dezbateri de idei şi soluţii şi, în consecinţă, el propune o modalitate de lucru care nu denaturează scopul iniţial al competiţiei.

„Chiar dacă nu am experienţa unor campanii electorale susţinute, am convingerea că decenţa şi bunul-simţ trebuie să ne călăuzească întreg traseul politic încă de la început, din timpul campaniei electorale până la finalul  celor patru ani de mandat.

Toţi candidaţii au dreptul de a apela la soluţii pentru a se face cunoscuţi, este firesc, dar să nu ne batem joc de cei cărora ne adresăm. Mergem în faţa lor pentru a fi parteneri timp de patru ani, nu pentru interese meschine.

Nu merg în Parlament pentru a-mi recupera înzecit banii investiţi în timpul campaniei sau pentru a face avere. Este specific celor care s-au obişnuit să facă aşa în mai multe mandate şi speră să le mai meargă şi de data aceasta.

Este simplu să-ţi direcţionezi fondurile de campanie către soluţii gen sacoşe cu alimente, ţigări sau băuturi alcoolice, dar aceasta presupune costuri uriaşe ce trebuie recuperate. Şi în ce fel se poate recupera această investiţie decât prin urmărirea unor scopuri ulterioare mai puţin ortodoxe : interese personale ce nu au nimic de a face cu cei care ne votează.

Este imoral să profiţi de sărăcia oamenilor cu pachete electorale care cumpără voturi! Oamenii nu sunt naivi, nu vor crede aceste minciuni pentru că metodele le sunt cunoscute de la campaniile electorale trecute, când au mers pe principiul omeniei, dar au descoperit timp de patru ani ignoranţa celor pe care i-au votat”, a spus Dediţă.

 

„Trebuie să venim cu soluţii de durată pentru a fi credibili în faţa alegătorilor”

Soluţiile de durată sunt, prin prisma candidatului PD-L, modalitatea  de a dialoga cu alegătorii şi de a te prezenta în întâlnirile organizate în zona arondată colegiului.

Contactul direct cu alegătorii, a spus Dediţă, este foarte important pentru că oamenii află cu cine pot vota, de ce votează cu acea persoană, îl cunosc personal pe candidat şi îi pot adresa nemulţumirile şi  nelămuririle legate de platforma program a fiecăruia  în parte.

„Prefer să-i privesc pe oameni în ochi, să le strâng mâna, să-i ascult şi să vorbim liber pe orice subiect. Ofer astfel posibilitatea să mă cunoască şi să vadă ce le propun. Ei vor alege şi, de aceea, au dreptul să aleagă între mine şi altcineva. Dacă nu voi fi capabil să le comunic ce vreau eu să fac pentru ei, este vina mea. Nu se vor vota liste sau partide, ci oameni reali şi soluţii.

Candidaţii au obligaţia de a se prezenta în faţa alegătorilor cu soluţii concrete, bazate pe o bună cunoaştere a zonei. Nu putem înlocui realitatea cu minciuni cu iz de carne preparată şi alcool.

În judeţul Suceava, Gheorghe Flutur le-a demonstrat contracandidaţilor săi că poţi câştiga alegerile printr-o campanie electorală decentă, bazată pe dialogul direct cu oamenii şi prin propunerea unor alternative constructive. Acelaşi lucru fac şi voi face în continuare, vreau să merit votul alegătorilor mei”, a menţionat Vasile Dediţă.

 

Case sociale în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Vasile Dediţă a pus bazele unui parteneriat, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin ÎPS Pimen Suceveanul, ce vizează construirea de locuinţe sociale destinate sinistraţilor şi persoanelor  nevoiaşe.

"Aceste locuinţe sunt alternativa decentă pentru oamenii afectaţi de intemperii care până acum au fost cazaţi în corturi, în condiţii insalubre. În cadrul aceluiaşi parteneriat se include şi reabilitarea Spitalului din localitatea Dolhasca, unde se vor crea condiţii ca bolnavii din zonă cu afecţiuni uşoare să poată fi internaţi. Se evită astfel aglomerarea spitalului judeţean şi a celorlalte spitale din oraşele apropiate, iar pacienţii scapă de coşmarul deplasărilor", a precizat Vasile Dediţă.

„Sunt om al faptelor şi ceea ce spun se concretizează. Acest parteneriat este real şi va fi dus la bun sfârşit. Nu îmi place să mă laud, dar în şapte ani de activitate am sprijinit lăcaşurile de cult din zonă (biserici, mănăstiri), şi nu numai prin ajutoare băneşti şi tâmplărie. Acestea sunt fapte ce pot fi verificate şi nu mi le poate lua nimeni cu o sacoşă”, a concluzionat candidatul PD-L Vasile Dediţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dediţă condamnă cinismul politicienilor care oferă alimente contra voturi .
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dediţă condamnă cinismul politicienilor care oferă alimente contra voturi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei