Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu va discuta cu conducerile MEF şi CNH să vadă dacă sunt necesare investiţii suplimentare

Duminică, 16 Noiembrie 2008 (18:12:33)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seară, după ce i-a vizitat pe răniţii de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, că va discuta cu conducerile Ministerului Economiei şi Companiei Huilei pentru a vedea dacă sunt necesare investiţii suplimentare în asigurarea condiţiilor de muncă.

"Voi discuta cu conducerea Ministerului Economiei şi Finanţelor şi cu cinducerea Companiei Huilei pentru a vedea dacă este necesară o investiţie suplimentară în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de muncă", a declarat premierul la Realitatea TV.

La ieşirea din Spitalul de Urgenţă de la Petroşani, Tăriceanu le-a declarat ziariştilor prezenţi că i-a vizitat pe răniţi şi că a încercat să le ridice acestora moralul.

Şeful Executivului a spus că va trebui ca autorităţile să aibă grijă ca răniţii în urma exploziilor de la mina Petrila să beneficieze în continuare de cele mai bune îngrijiri.

Totodată, Tăriceanu a spus că va trebui acordat sprijin în special copiilor celor morţi sau răniţi în explozii, pentru a le da acestora posibilitatea să-şi continue studiile.

Premierul a mai spus că atunci când este vorba de un accident este obligatoriu să se facă o cercetare pentru stabilirea cauzelor acestuia şi a spus că nu vrea să facă aprecieri în privinţa accidentului, ci vrea să-i lase pe anchetatori să-şi facă treaba.

"Trebuie să aşteptăm rezultatele anchetei şi până atunci să fie evitată orice speculaţie pe marginea acestui subiect. Există un cadru legal care nu poate fi ocolit, prevederile legale trebuie aplicate", a spus Tăriceanu.

De la spital, Tăriceanu a mers la capela Bobocu, unde sunt cadavrele a doi dintre minerii salvatori scoşi sâmbătă din subteran. El a sta în capelă câteva minute, iar la ora transmiterii acestei ştiri se îndreapta spre sediul CNH.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, duminică, la ora 16.45, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde mai sunt internate şase persoane rănite în urma exploziilor produse în cursul după-amiezii şi serii de sâmbătă în subteranul minei Petrila.

Tăriceanu a ajuns la Petroşani, unde sâmbătă au avut loc două explozii, una în cursul după-amiezii, soldată cu opt morţi şi opt răniţi, iar a doua în cursul serii, când au fost surprinşi în subteran zece salvatori, patru dintre aceştia pierzându-şi viaţa.

Călin Popescu Tăriceanu este însoţit de ministrul Internelor, Cristian David, şi a fost întâmpinat de directorul Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara, Dan Magheru.

Sâmbătă noapte, în zonă a ajuns şi preşedintele Traian Băsescu, şeful statului oprindu-se întâi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde i-a vizitat pe minerii aflaţi la Terapie Intensivă, iar apoi s-a îndreptat spre Petrila, unde a stat de vorbă cu conducerea Companiei Naţionale a Huilei.

După vizita la spitalul din Petroşani, Băsescu s-a declarat impresionat de atitudinea personalului medical de la spitalul din Petroşani, care a venit la serviciu, unii medici şi asistente fără să fie chemaţi.

Preşedintele Traian Băsescu a fost din nou, duminică dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, pentru a-i vizita pe răniţii care au rămas în unitatea spitalicească.

La locul accidentului de la Petrila, se ma aflau, duminică, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu va discuta cu conducerile MEF şi CNH să vadă dacă sunt necesare investiţii suplimentare.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu va discuta cu conducerile MEF şi CNH să vadă dacă sunt necesare investiţii suplimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei