Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Şeful ASP Suceava: „Avem dispensare care arată mai rău ca un grajd”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Şeful Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că „din respect pentru populaţie” a renunţat la măsura de închidere a cabinetelor şi dispensarelor medicale din judeţ care nu corespund normelor igienico-sanitare.

Medicul a apreciat că o parte din aceste unităţi sanitare „arată mai rău ca un grajd”, dar nu le va suspenda activitatea întrucât este campanie electorală şi nu doreşte să dea naştere la interpretări. El a spus, însă, că va monitoriza localităţile în care autorităţile nu se implică în reabilitarea cabinetelor şi a dispensarelor medicale şi, săptămânal, le va face publice prin intermediul presei.

„Am participat, la Prefectura Suceava, la o întâlnire cu primarii din judeţ şi le-am transmis acest mesaj. Nu este posibil ca un cabinet sau dispensar medical să arate mai rău ca un grajd. Nu sunt curate, nu au încălzire”, a afirmat şeful ASP Suceava, dând drept exemple în acest sens localităţile Izvoarele Sucevei, Stroieşti, Fântânele. 

 

30% din dispensare funcţionează în imobile degradate

Recent, conducerea ASP Suceava a atenţionat proprietarii cabinetelor şi dispensarelor medicale din judeţ ca, până pe data de 10 noiembrie, să îmbunătăţească starea igienico-sanitară a acestor unităţi, astfel încât să poată fi posibilă autorizarea lor, iar Inspecţia Sanitară de Stat a şi trecut la verificări.

La începutul lunii trecute, când şeful ASP Suceava a anunţat controlul, a explicat că nu se poate ca instituţia pe care o conduce să ceară oricărui butic să aibă condiţii igienico-sanitare corespunzătoare, dar în acelaşi timp să permită unor unităţi sanitare să funcţioneze în condiţii deplorabile.

În judeţ, circa 30% din dispensarele medicale funcţionează în imobile degradate, care nu întrunesc condiţiile igienico-sanitare cerute de normele în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful ASP Suceava: „Avem dispensare care arată mai rău ca un grajd”.
 Vizualizări articol: 1807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Şeful ASP Suceava: „Avem dispensare care arată mai rău ca un grajd”3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul! trimis de
(16 nov 2008, 10:40:45
Tanti Cristina Turcu va rugam frumos sa mergetzi la Tovarashu Marza shi sa-l intrebatzi de marea moshtenire pe care a lasato celor de la PDL.Tare se baga in seama ca a lasat nishte cladiri shi nu vrea ca cei de la pdl sa le dea la licitatzii ,pai uite ce paragini a lasat in SUCEAVA!!!BURTOSU!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei