Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ovaţii la scenă deschisă

Flori pentru studenta criminală din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
A omorât un om cu sânge rece, dar a ajuns să fie aplaudată la scenă deschisă şi să primească flori. Este drumul pe care l-a parcurs în ultimul an şi jumătate Alina Mihaela Horeanu, tânăra în vârstă de 22 de ani din municipiul Suceava care se află acum în Penitenciarul Iaşi. În timp ce aşteaptă verdictul în dosarul în care este judecată, fosta studentă s-a apucat de actorie şi umple sălile de spectacol din Iaşi.

 

Joi seară, pentru câteva zeci de minute, Alina Mihaela Horeanu a fost prinţesă. A avut publicul la picioare, un public care a uitat că suceveanca este închisă pentru o faptă oribilă, o crimă în urma căreia tatăl a doi copii a fost ucis şi apoi aruncat ca un câine la marginea unei păduri.

Piesa „Haina de Om” a umplut sala de spectacole a Ateneului Tătăraşi din Iaşi cu minute bune înainte de ridicarea cortinei. Ca urmare a cererii peste aşteptări, organizatorii au fost nevoiţi să aducă şi scaune pe care le-au amplasat în sală.

Actorii-deţinuţi au interpretat rolurile unor oameni care nu-şi găsesc locul în societate după ce au fost închişi mai mult timp. Acţiunea se desfăşoară într-un adăpost în care locuiesc pentru o perioadă foştii deţinuţi, iar personajul principal este „Nea Fane”, un maistru constructor care a ieşit din penitenciar după 20 de ani. Alina Mihaela Horeanu joacă rolul femeii de serviciu din adăpost, iar până la premiera de joi seară a repetat împreună cu ceilalţi 9 deţinuţi timp de două luni.

La finalul piesei de teatru, scrisă tot de un deţinut, spectatorii i-au aplaudat în picioare pe actorii de conjunctură, iar avocata Gianina Poroşnicu i-a oferit clientei sale, Alina Mihaela Horeanu, un buchet imens de flori.

Deţinuţii au avut de transmis şi un mesaj pentru toţi cei de afară: „Ajutaţi-ne să nu mai greşim ”, şi speră să fie sprijiniţi de societate în momentul eliberării.

 

De la omor la artă

Până să-şi etaleze calităţile artistice, Alina Mihaela Horeanu a ajuns celebră printr-o faptă de o cruzime ieşită din comun. În februarie 2007, suceveanca şi prietenul ei, Vlad Irimia Scurtu, de 20 de ani, tot din municipiul Suceava, l-au omorât pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani. Totul s-a petrecut într-un imobil din cartierul ieşean Nicolina, iar după ce l-au ucis pe bărbat, cei doi suceveni i-au transportat trupul neînsufleţit în pădurea situată la intrarea în localitatea Ciprian Porumbescu, încercând astfel să şteargă orice urmă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flori pentru studenta criminală din Suceava.
 Vizualizări articol: 2471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flori pentru studenta criminală din Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei