Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Naşu’, Oprescu şi Platini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La ora când scriu această rubrică, să tot fie vreo 24 de ceasuri de când Platini, şeful suprem al fotbalului european, a aterizat la Bucureşti spre a lua contact cu măreţele realizări virtuale ale bandei de la FRF.

Şeful de clan, numitul Naşu’, cunoscut mai degrabă după poreclă iubitorilor fotbalului de la noi, dar pentru Platini drept Monsieur Sandu, subaltern docil pe linie de UEFA, a dat încă de la aeroport, o probă de servilism tipic românesc: dacă şefu’ a coborât din avion dârdâind în pardesiu, atunci Naşu’ s-a pus la dârdâit şi mai abitir, fâţâindu-se după el, pe tot traseul, doar în costum! L-a plimbat, ca pe Sfintele Moaşte, pe la toate oficialităţile disponibile, inclusiv pe la Primarul care, atunci, în 2012, probabil să-şi va încheia apoteotic mandatul (ori poate tocmai astfel va prelungi, că doar suntem în România, ţara unde o promovare până şi din C în B poate prelungi cariera politico-administrativă a oricui, prietenii ştiu ce spun!) printr-o finală de cupă europeană despre care deocamdată n-are habar, din moment ce, în toiul discuţiei, a scăpat porumbelu’ cu finala de… Campionat European! Nu, nu era vorba de cel de-al doilea megaproiect al Naşului, ăla în parteneriat tot virtual cu bulgarii, din 2020, ci de ceea ce în visele comune ale Naşului şi Oprescului ar urma să se comită fix în 2012.

Iar pentru ca franţuzu’ să nu creadă cumva că totul nu e decât praf în ochi, a fost invitat acum, pe iernate, aşa că de unde praf?, ci doar noroi cât cuprinde privirea… ba şi pantofu’, că se uita sărăcuţul de el cu o jale la bombeu de credeai că-i replay la momentu’ ăla când a ratat un penalti decisiv!

Una peste alta, dacă am fi nemţi noi, şi Naşu’ tot aşa, poate-poate am crede că suntem în stare să facem în 4 ani ceea ce alţii fac într-unul… iar noi n-am reuşit nici în 50! Dar fiindcă nu suntem, mă limitez la a estima că groapa aia temeinic căscată sub ochii căscaţi şi ei de uimire ai lui Platini va deveni chiar stadion, ba încă şi la standardele cele-mai-cele, cam pe când se va finaliza şi autostrada suspendată a lui Oprescu… că doar la aşa stadion virtual e nevoie şi de acces pe o autostradă ipotetică, ambele strict necesare pentru finala imaginară!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naşu’, Oprescu şi Platini.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Naşu’, Oprescu şi Platini3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei