Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Agricultură şi dezvoltare rurală

Implementarea Programului de guvernare 2009-2011 al Partidului Democrat Liberal va conduce la atingerea unui obiectiv importat: suveranitatea alimentară.

Suveranitatea alimentară are o semnificaţie mult mai amplă decât conceptele  consacrate de securitate alimentară şi siguranţa alimentelor. Vorbim de o certitudine: resursele umane şi resursele animale, de care dispune naţiunea, să poată conta zilnic pe hrană suficientă. Nu se fac însă referinţe la provenienţa alimentelor şi furajelor, nici la tehnologiile de obţinere a acestora. Securitatea alimentară nu se asigură prin importurile  masive, chiar dacă sunt ieftine. Alimentele şi furajele nu trebuie să rotunjească doar veniturile intermediarilor. Acest sector implică administrarea riguroasă a resurselor naturale. Alimente însemnă sănătate pentru toţi şi viaţa ca atare. Activităţile în domeniul agroalimentar sunt esenţiale pentru comunitatea rurală.

Suveranitatea alimentară include dreptul fiecărui popor de a proteja sistemul agricol naţional cu scopul de a atinge obiectivele dezvoltării  sustenabile. Nu marile corporaţii transnaţionale, ci guvernul ţării urmează să definească propriile politici agroalimentare şi agrozootehnice. Să raţionalizeze afluxul  de  mărfuri agroalimentare străine şi să asigure şanse egale tuturor producătorilor. Să respingă  alimentele procesate peste măsură, contaminate, pline de grăsimi, zahăr, siropuri, fructoză şi cu  o mare cantitate de rezidiuri toxice. Să promoveze acele practici comerciale care evidenţiază mai bine opţiunile populaţiei de a mânca sută la sută natural, de a produce şi dispune de alimente nutritive şi ecologice.

Preţurile nu acoperă costurile de producţie şi nu permit ţăranului să ducă  o viaţă demnă.

Vom crea premizele pentru ca agricultorii români  să-şi poată câştiga existenţa cultivând propriile terenuri, iar consumatorii autohtoni să aibă acces  la alimente de calitate şi la preţuri accesibile.

Ca şi deputat în viitorul Parlament voi promova actele legislative care să permită guvernului luarea deciziilor  în domenii precum:

  • definirea propriilor politici agroindustriale;
  • protejarea şi reglementarea producţiei agrozootehnice şi pieţei interne  pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare rurală;
  • implementarea tehnologiilor agroalimentare care să combine cunoaşterea tradiţională cu noile practici ecologice;
  • stoparea procesului de distrugere a diversităţii genetice, împiedicarea privatizării fondului genetic şi pierderii biodiversităţii agricole;
  • fortificarea controlului comunitar asupra resurselor genetice, a identificării şi prezervării lor în tot spaţiul românesc.

Mircea Druc, candidat PDL

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultură şi dezvoltare rurală.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultură şi dezvoltare rurală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei