Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mens sana in corpore sano

Gospodaru propune soluţii pentru revigorarea activităţilor sportive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul uninominal nr. 10 (Gura  Humorului – Câmpulung Moldovenesc), doctorul Dan Gabriel Gospodaru, propune o serie de măsuri pentru sprijinirea generaţiei tinere şi revigorarea activităţilor sportive, acestea fiind două direcţii de acţiune pe care guvernanţii actuali „aproape că le-au ignorat sau le-au abordat în mod inconsecvent şi cu tentă electorală”. Reînfiinţarea, cu sprijinul viitorului Guvern PD-L, a Ministerului Tineretului şi Sportului, cu atribuţii în ceea ce priveşte promovarea politicilor specifice tinerilor şi sportului, reprezintă una dintre primele măsuri propuse de candidatul democrat -liberal.

Alte măsuri pe care Gospodaru le are în vedere sunt: elaborarea unei Strategii Naţionale şi a unei noi legi în domeniul sportului, o nouă Lege a Educaţiei Fizice şi Sportului, inventarierea şi clarificarea problemelor de proprietate în legătură cu infrastructura sportivă, modernizarea şi dezvoltarea reţelei de baze sportive din cadrul şcolilor în fiecare localitate rurală din colegiul Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc, sprijinirea administraţiilor locale pentru finalizarea lucrărilor la bazele sportive deja începute, precum şi construirea altora noi în localităţile unde nu există asemenea investiţii (Frasin, Vatra Moldoviţei, Vama, Mănăstirea Humorului, Păltinoasa).

De asemenea, Gospodaru are în vedere identificarea unor soluţii de finanţare pentru modernizarea taberei Bucşoaia măcar la condiţiile minimale de clasificare a unei unităţi de turism, organizarea de întreceri sportive, susţinute şi co-finanţate de Guvernul României, precum şi acces gratuit în bazele sportive publice pentru tinerii proveniţi din familiile cu venituri reduse, introducerea unui număr de minim 3 ore  de sport pe săptămână în programa şcolară şi garantarea accesului tuturor copiilor apţi pentru acest gen de activitate la orele de educaţie fizică, în conformitate cu normele UE.

 

„Guvernul nu a promovat o campanie de conştientizare a populaţiei în legătură cu rolul sportului pentru o viaţă sănătoasă”

Gospodaru a declarat că a pornit demersurile pentru revigorarea activităţilor sportive după ce a constatat că sportul este practicat de tot mai puţine persoane, din cauză că Guvernul nu a promovat o campanie de conştientizare a populaţiei în legătură cu rolul sportului pentru o viaţă sănătoasă.

În plus, el a mai adus în prim plan problema investiţiilor minime care s-au făcut în reabilitarea bazelor sportive existente, precum şi inconsecvenţa programelor guvernamentale de construire a noi  baze sportive, în special  în mediul rural.

„Voi susţine măsurile pentru revigorarea activităţilor sportive în calitate de viitor parlamentar al zonei de munte, zonă care dispune de cadrul natural prielnic organizării şi desfăşurării unor activităţi şi competiţii sportive în rândul copiilor şi tinerilor”, a conchis Gospodaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodaru propune soluţii pentru revigorarea activităţilor sportive.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gospodaru propune soluţii pentru revigorarea activităţilor sportive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant trimis de
( 7 nov 2008, 13:17:28
Probabil ca si-a gresit vocatia cand a hotarat sa devina STOMATOLOGU el fiind din nastere GOSPODARU ! La cei 58 de ani,cati are "gospodaru"nostru, energia i se citeste pe fata ! Probabil ultima optiune de a deveni POLITICIANU este afacerea vietii ! Influienta, bani, femei...daca ai cu ce! Afacere nu gluma !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei