Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Problemele economice mondiale înseamnă "moartea clinică a capitalismului neoliberal"

Vineri, 7 Noiembrie 2008 (16:22:00)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, la reunirea grupului de lucru al PSE din cadrul Comisei de Dezvoltare Regională din PE în România, că problemele economice mondiale înseamnă "moartea clinică" a capitalismului neoliberal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PSD apreciază că problemele economice mondiale din ultimele luni reprezintă cea mai severă criză din ultimii 80 de ani şi înseamnă "decesul capitalismului neoliberal".

"Suntem în faţa unei crize care a zguduit din temelii sistemul capitalist global. Această criză este fără precedent în ultimii 80 ani. Este cea mai severă. Această criză reprezintă moartea capitalismului neoliberal. Putem spune azi că acel capitalism ultraegoist, în care doar profitul şi lăcomia reprezentau motorul de creştere şi dezvoltare, a decedat", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD susţine că “obligaţia” social-democraţilor este de a spune “nu” capitalismului de dreapta care ar fi generat actuala criză economică.

"Obligaţia noastră, a celor de stânga, de la Barack Obama până la socialiştii europeni, este de a găsi un echilibru între viaţă şi stat, între iniţiativă şi protecţia socială. Răspunsul social-democraţilor este de a spune «nu» capitalismului de dreapta care ne-a adus această criză fără precedent”, a mai spus Mircea Geoană.

Potrivit sursei citate, România, în plină criză mondială, se află într-o poziţie “extrem de vulnerabilă”, după patru ani de guvernare de dreapta, iar singura şansă pentru ca România să nu cadă în “braţele” Fondului Monetar Internaţional (FMI) este de a menţine deficitul la un prag de sub trei la sută.

“Singura şansă ca România să evite situaţia în care se află Ungaria şi Ucraina, vecinii noştri, de a fi împinşi încă o dată în braţele uneori prietenoase, alteori constrângătoare ale FMI, este de a păstra prudenţa macroeconmică şi să reuşim să ne încadrăm şi în acest an într-un deficit de sub trei la sută pentru a nu ne afla în poziţia de a apela la FMI”, a spus Geoană.

El apreciază că în al "treisprezecelea ceas" liderii politici ai României, inclusiv preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, au "obligaţia" să lase de-o parte "cearta şi ura personală, pe care o poartă de ceva timp".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a aflat, vineri, la Craiova pentru a participa la prima reuniune din România a grupului de lucru socialist din cadrul Comisiei de dezvoltare regională din Parlamentul European.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Problemele economice mondiale înseamnă "moartea clinică a capitalismului neoliberal" .
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Problemele economice mondiale înseamnă "moartea clinică a capitalismului neoliberal"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei