Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reacţii

Producătorii agricoli vor să se asocieze împotriva hipermarketurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Producătorii agricoli şi procesatorii din judeţul Suceava au anunţat că vor să se asocieze în vederea deschiderii unor magazine în care să-şi distribuie propriile produse. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că această decizie a producătorilor agricoli din Suceava a fost luată după şedinţa la care aceştia ar fi trebuit să se întâlnească cu şefii diviziilor de comerţ şi achiziţii ale marilor hipermarketuri din România.

„Le-am trimis o invitaţie în urmă cu o săptămână şi vreau să spun că sunt extrem de nemulţumit că la întâlnirea care a avut loc în urmă cu două zile la Consiliul Judeţean nici unul dintre aceşti şefi de divizii la nivel naţional nu a fost prezent. I-am invitat tocmai în ideea de a-i încuraja să cumpere produse din judeţul Suceava, însă ei i-au trimis la întâlnire tot pe cei de aici, din Suceava, care nu au putere de decizie”, a spus Flutur.

El a arătat că, aflându-se în imposibilitatea de a-şi vinde produsele în marile hipermaketuri din România, producătorii agricoli suceveni au solicitat administraţiei judeţene să urgenteze amenajarea pieţelor volante de produse proaspete. Mai mult, preşedintele CJ Suceava a spus că producătorii sunt dispuşi să investească în deschiderea propriilor magazine de desfacere, de mari dimensiuni, pentru a face concurenţă hipermarketurilor.

„Această decizie vine ca replică la sfidarea pe care o simt în piaţă, din partea marilor consorţii de magazine. Producătorii sunt disperaţi de numărul mare de taxe pe care le cer hipermarketurile, dar şi de intervalul de timp la care se face decontarea, de 3-4 luni”, a arătat Gheorghe Flutur.

 

„Într-o economie de piaţă nu cred că există mănuşi”

El a mai precizat că deşi Ministerul Agriculturii a elaborat un cod deontologic care ar trebui să fie respectat de hipermarketuri, acesta este foarte greu de aplicat. În aceste condiţii, Flutur a arătat că atât administraţiile locale, cât şi cele judeţene îi pot sprijini pe producătorii agricoli şi pe procesatori, astfel încât aceştia să-şi vândă singuri produsele.

„Într-o economie de piaţă nu cred că există mănuşi şi vor apărea replici la aceste monopoluri existente. Şi replicile vor fi pieţele de produse proaspete”, a spus Flutur.

El a precizat că în urma întâlnirii pe care a avut-o cu producătorii agricoli şi cu procesatorii, aceştia i-au semnalat o serie de probleme cu care se confruntă în activitatea pe care o desfăşoară. Astfel, procesatorii de lapte şi carne au semnalat faptul în judeţul Suceava nu există o bază de date a producătorilor acestor produse. Şeful administraţiei judeţene a arătat că o altă problemă cu care se confruntă producătorii este scăderea cantităţilor de carne şi lapte pe care aceştia le pot achiziţiona de la populaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii agricoli vor să se asocieze împotriva hipermarketurilor.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Producătorii agricoli vor să se asocieze împotriva hipermarketurilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si eu trimis de
( 7 nov 2008, 11:55:44
Foarte bine, mult succes. Sunt deja locuri in suceava, cel putin eu cunosc unul in piata mica si unul in piata din centru dar preturile sunt tot undeva la preturile de la supermarketuri, deci nu e mare afacere, degeaba se bat cu pumnii in piept domnii de mai sus. Decit sa ma duc in cele 2 locuri, mai bine prefer sa merg intr-un supermarket de unde le iau pe toate. de ce? economisesc 1: timp, 2: bani. Daca cei de mai sus or sa infiinteze magazine sau piete unde si vor desface produsele la preturi mai mici decit cele de la supermarketuri, dar nu cu 1-2 lei, ci cu un discount avantajos, pt ca au de unde dar merg pe politica : ceva mai ieftin ca la supermarket, atunci vor avea clientele pentru ca toti vrem produse proaspete , autohtone dar la un pret direct si corect. Atunci cind de ex, kg de carne o sa fie cu cel putin 5 lei mai jos ca la supermarket (pt ca este cum) atunci or sa aiba cumparatori. Succes
2.   Povesti , povesti si iar...povesti trimis de
( 7 nov 2008, 13:46:39
adica ...tradus pe intelesul...prostimii ; sa se...asocieze taranii ca sa...lupte cu hipermarketurile cum se lupta ...DON QUIJOTE cu...morile da...vant !!!

dar in ziua de...azi , cariera ...politica se face cu ajutorul...morilor de...vant .

si din nou....SPERANTE si iar...SPERANTE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei