Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

PNL, alături de PD-L la repartizarea banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deliberativul judeţean întrunit ieri, în şedinţă ordinară, a aprobat cu 23 de voturi pentru şi 14 împotrivă repartizarea sumelor din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

A fost vorba de 2,55 milioane de lei noi, care au fost împărţite unui număr de 81 de localităţi. De menţionat că împotrivă au votat consilierii judeţeni ai PSD, iar pentru cei ai PD-L şi PNL.

Acest punct a fost cel mai disputat de pe ordinea de zi. Consilierii social democraţi au încercat să demonstreze că repartizarea banilor s-a făcut pe criterii politice, cele mai defavorizate fiind localităţile cu primari PSD şi PNL.

Liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Gheorghe Iacob, a arătat că 28 de localităţi cu primari liberali şi social democraţi primesc 13,19% din fonduri, în timp ce 58 de localităţi, majoritatea cu primari democrat liberali, primesc 87,81%. Iacob a precizat că alte 28 de localităţi cu primari PSD şi PNL nu primesc nici un leu pentru echilibrarea bugetelor. El a concluzionat că repartizarea sumelor nu a respectat criteriile şi a solicitat scoaterea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi în vederea reanalizării.

 

Consilierii PSD şi-au bătut gura degeaba

La rândul său, consilierul PSD Roman Stecyk a ţinut să sublinieze că localităţile cu primari PD-L au primit de regulă sume cuprinse între 30.000 şi 45.000 de lei noi, în timp ce localităţile cu primari PSD şi PNL au primit sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Colegul său social democrat, Corneliu Popovici, a propus ca suma de 2,55 de milioane de lei să fie repartizată în mod echitabil, adică localităţile rurale să primească în jur de 20.000 de lei fiecare, iar cele urbane între 25.000-30.000 de lei. El a sesizat faptul că localităţi precum Moara sau Şcheia au primit sume foarte mari, 20.000, respectiv 35.000 de lei, în timp ce Ulma, care a fost afectată de inundaţii, nu a primit nici un leu. „Ar trebui să cumpătăm şi să luăm o decizie înţeleaptă”, a spus Popovici.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a demonstrat social democraţilor că repartizarea banilor s-a făcut corect, ţinându-se cont de solicitările primăriilor, de programele de dezvoltare locală şi proiectele de infrastructură aflate în derulare, de disponibilul aflat în conturile primăriilor, precum şi de faptul că unele localităţi au primit fonduri direct prin hotărâre de guvern.

„Suma pe care o repartizăm acum este foarte mică, însă aşteptăm noi fonduri de la bugetul de stat pentru a proceda la o nouă rectificare. Suma fiind foarte mică, am avut în vedere o analiză foarte riguroasă a solicitărilor din teritoriu”, a spus Flutur.

El a fost secondat de vicepreşedintele Ilie Vasile, care a arătat că în septembrie anul trecut, când la cârma Consiliului Judeţean s-a aflat social democratul Gavril Mîrza, pentru echilibrarea bugetelor locale au primit bani 28 de primării, din care doar două erau ale PD, restul fiind ale PSD.

 Consilierii PSD şi-au bătut gura degeaba, votul fiind în favoarea repartizării propuse de conducerea PD-L a Consiliului Judeţean. Este surprinzător însă votul liberalilor, care au fost alături de democrat liberali, în condiţiile în care social democraţii le-au luat apărarea primarilor PNL în plenul şedinţei deliberativului judeţean.

 

PSD, strategie incoerentă în Consiliul Judeţean

Este de remarcat strategia incoerentă pe care au abordat-o consilierii PSD în şedinţa deliberativului de ieri. Această incoerenţă a fost sesizată chiar din startul şedinţei, atunci când s-a supus aprobării ordinea de zi. PSD a votat împotriva ordinii de zi, ceea ce ar fi condus în mod logic la părăsirea şedinţei deliberativului. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce ridică un semn de întrebare asupra modului în care social democraţii îşi pregătesc strategia de şedinţă. Mai mult, consilierii PSD au votat favorabil două proiecte introduse suplimentar pe ordinea de zi la cererea conducerii Consiliului Judeţean, în condiţiile în care nu au fost de acord atunci când s-a supus la vot ordinea de zi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL, alături de PD-L la repartizarea banilor pentru echilibrarea bugetelor locale.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PNL, alături de PD-L la repartizarea banilor pentru echilibrarea bugetelor locale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VREMEA LUI MARZA A TRECUT trimis de
( 1 oct 2008, 11:27:27
marza si PSD trebuie sa inteleaga ca nu mai conduc ei judetul, sunt in opozitie. ei anul trecut au dat bani la rectificare doar la 28 de primarii din care 26 psd ...oare era corect. asa ca psd sa taca , sunt micuti si vor fi si mai mici!!
1.1  RE: VREMEA LUI MARZA A TRECUT trimis de
( 1 oct 2008, 13:56:47
Si tu crezi ca e bine pentru noi ca cei din conducerea judetului sa faca ceea ce facea PSD-ul cand era majoritar? Noi nu vrem sa vina altii care sa faca aceleasi magarii! Vrem altii care sa fie buni de treaba si sa faca lucrurile ca la carte. Rolul opozitiei este acela de a sta cu ochii pe putere si de a se opune unor decizii inechitabile. Normalitatea ti se pare anormala. Bravo!
1.2  RE: VREMEA LUI MARZA A TRECUT trimis de
( 1 oct 2008, 20:50:37
este intr-adevar reactia de tip "ciocu' mic", acum suntem noi la putere , firesc si logic este ca fondurile sa fie impartite conform unor criterii clre, oneste.

Pina acum flutur & comp au dovedit numai ca sint insetati de putere, nestiind insa ce sa faca atunci cind o au.
2.   Mai DEH!!! trimis de
( 1 oct 2008, 12:28:14
tu chiar crezi ca Flutur are pic de corectitudine in el? Poate ai uitat ce a facut cand a fost la Directia Silvica... de cand a ajuns la CJ nimeni nu mai pomeneste de asta, oare de ce?
3.   Foarte bine trimis de
( 1 oct 2008, 12:28:59
oricum aia din psd iroseau banii pe nimicuri,mai bine sa i dea pdl ului si pnl ului ca astia au mai facut ceva bun pt sate nu ca marzoi psd istu care a dormit in cj cu toti psd istii....rasare soarele in sfarsit la noi in judet,hai pnl si pdl
4.   Corectitudine trimis de
( 1 oct 2008, 13:14:49
flutur trebuie sa nu tina cont de partide la repartizare,asa va castiga respectul la toti si isi va intari autoritatea in judet -daca face ca marza e idiot..........
5.   Bai securist psd ist trimis de
( 1 oct 2008, 18:56:00
asa a facut si marzoi?un 0
6.   Vot pt pdl trimis de
( 1 oct 2008, 19:28:43
bani pentru moara? excelent. sper ca cei din primarie sa nu-i cheltuiasca aiurea. am incredere in dl.prodaniuc ca este un primar istet. lucrul asta m-a convins, iar la oricare alegeri viitoare voi vota pd-l. asteptam totusi fonduri pe proiecte, asa cum a promis dl.primar prodaniuc.
6.1  RE: Vot pt pdl trimis de
( 1 oct 2008, 23:50:26
vreau sa faca promisa groapa de gunoi la moara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei