Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac la baionetă

Donţu cere demisia prefectului şi a şefului său de cabinet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, Ovidiu Donţu, a cerut ieri, în mod public, demisia prefectului Orest Onofrei şi a şefului său de cabinet, Iuri Costache, pe care-i acuză de partizanat politic, mai exact de faptul că sprijină PD-L.

Donţu susţine că Iuri Costache este consilierul politic al primarului Ion Lungu, care candidează la un nou mandat din partea PD-L.

Orest Onofrei a fost „taxat” din cauză s-a implicat în scandalul apei din cartierul Burdujeni, care-i opune pe candidaţii PSD şi PD-L la funcţia de primar al municipiului Suceava.

Donţu a declarat că Onofrei a intrat în lupta electorală la solicitarea primarului Lungu, pe care candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava l-a acuzat că a minţit burdujenenii în legătură cu apa care le curge la robinete, care nu ar fi 100% din sursa Berchişeşti, ci un amestec de apă de Berchişeşti cu apă din sursa de suprafaţă Mihoveni.

Vicepreşedintele PSD Suceava a spus că după ce a demonstrat cu buletine de analiză că apa din Burdujeni nu este de Berchişeşti, prefectul ar fi interzis efectuarea de analize chimice la apă.

 

Guvernul şi Corpul de Control al premierului, informate de situaţia de la Suceava

Donţu constată faptul că implicarea în lupta politică a celui care are obligaţia să se ocupe de organizarea corespunzătoare a alegerilor la nivelul judeţului face ca echidistanţa procesului electoral să fie afectată.

„Acuz Instituţia Prefectului de implicare şi partizanat politic, deoarece directorul de cabinet al prefectului, Iuri Gagarin Costache, s-a implicat în campania electorală, fiind consilierul politic al primarului Ion Lungu. De altfel, directorul de cabinet al prefectului s-a ocupat şi de campania lui Lungu în 2004. Deoarece prin acest act şi fapt Instituţia Prefectului şi-a încălcat echidistanţa politică şi şi-a ştirbit credibilitatea, solicit demisia la pachet a directorului de cabinet al prefectului împreună că prefectul Orest Onofrei şi voi informa Guvernul şi Corpul de Control al primului-ministru pentru lucrurile de o gravitate extremă care se întâmplă în judeţul Suceava. În România legile trebuie respectate inclusiv de domnul prefect Orest Onofrei şi de directorul de cabinet Iuri Gagarin Costache”, a declarat Donţu. El a spus că i-a atras atenţia un fapt, şi anume premiile în valoare de 238 de milioane de lei acordate directorului de cabinet al prefectului, premii consemnate de un raport al Curţii de Conturi, şi se întreabă dacă nu cumva aceste sume erau avansuri pentru activitatea din campania electorală.

 

Iordache vede în Onofrei „purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava”

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a criticat la rându-i comportamentul partizan al prefectului Onofrei. În opinia lui Iordache, prefectul se comportă ca un „purtător de cuvânt al PD-L Suceava”.

„Este inadmisibil cum se comportă prefectul. Îi reamintesc că în fruntea judeţului prefectul are rolul de a păstra liniştea, ordinea şi de a asigura respectarea legii. Până la a căuta vinovaţi şi a da verdicte, prefectul ar fi trebuit să asigure populaţia de calitatea apei în Burdujeni prin toate mijloacele. În ultimele zile, Orest Onofrei s-a comportat ca şi purtător de cuvânt al PD-L”, a spus Iordache.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu cere demisia prefectului şi a şefului său de cabinet.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Donţu cere demisia prefectului şi a şefului său de cabinet2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONU TRAHANACHE trimis de
( 8 apr 2008, 11:11:11
E BINE SA TE CREZI PRICEPUT LA MERS PE SFOARA, NUMAI CA ...A UITAT ORESTE DE LA CARE CAPAT A PLECAT SI NU STIE CA SE VEDE JOCUL DUPLIOCITAR !!!!!! POATE CANDIDEAZA LA IASI SI NU VREA SA NE SPUNA!! success....
2.   Mai neintarcatule! trimis de
( 8 apr 2008, 13:29:35
In domeniul propriu -zis de activitate al lui Oreste ( vezi regnul animal) nu se admite acest termen - echidistanta - , ci lupta pentru identificarea unei vaci , nu cu ugerul mare si sterp, ci cu cel mai mult lapte, sa fie de unde mulge multtttttttt!

3.   Apa de ploaie trimis de
( 8 apr 2008, 14:46:18
Degeaba atata tevatura , in ultimul timp apa la Burdujeni (asa zisa de Berchisesti) nu se deosebeste cu absolut nimic fata de apa de Lipoveni dinaintea tam-tam-ului facut de primar .
3.1  RE: Apa de ploaie trimis de
( 8 apr 2008, 15:10:08
Acuz institutia PREFECTULUI.....

Domnule DONTU, insistati pe dreptate, asa cum stiti cel mai bine s-o faceti,sigur veti reusi ! - mult S U C C E S !!
4.   Ducase trimis de
( 8 apr 2008, 15:20:03
ducase odata acest vacar din fruntea unei asa de frumoase SUCEAVA. nu a meritat niciodata acest loc. de la bun inceput el nu a facut ceva bun decat a impuns.
5.   Lasa'te ca nu'ti dau drumu' ! trimis de
( 8 apr 2008, 19:49:28
evident ca se ,,tin in brate'' Lungu si cu Oreste,doar nu credea nimeni intr'o lupta corecta pentru un viitor mandat si'o viitoare constructie politica suceveana...portocalii acuza,PSD'ul tre' sa se apere si..(cum sa vazut pana acum) PD-L'ul se ,,da la fund'' atunci cand Dontu vine si'i deconspira cu vreo golanie...abia astept campania sa'nceapa (oficial),sunt sigur ca va iesi ceva chestii murdare despre ,,curatul'' Lungu care , inca, nu s'au rostit...personal vad tot mai clar ca Lungu are sanse tot mai mici de a mai apuca un nou mandat
6.   Mai bine un vacar trimis de
( 8 apr 2008, 23:50:24
mai bine un vacar decit un securist... parerea mea.
7.   Ce este Dontu? trimis de
( 9 apr 2008, 06:18:05
Dontu este jeambas, speculant, hahalera sau om al legii?

8.   :)) trimis de
( 9 apr 2008, 10:31:02
asta cere demisia la totilaughing in primul rand ar trebui sa sio dea el cai vai de capu lui... nu ia convenit ca a zis prefectu ca apa e din berchisestibig grin deci nu mai negati aiurelile lui ca va cere demisialaughing
9.   Comunistii si parvenitii la odihna trimis de
( 9 apr 2008, 12:46:13
Dragi comunisti,

Inca nu v-ati saturat de supt de la tatele mamei noastre Romania? Mai lasati si voi tinerii sa preia putere , mergeti mai bine si va intoarceti banii de sub saltea sa nu mucegaiasca. Oameni ca Dontu , Lungu , Nita ...crescuti in mijlocul vostru vor sa va duca stindardul mai departe , chiar nu-i frumos! LIBERALII LA PUTERE!!!!!!!

10.   Tinerii la putere trimis de
(10 apr 2008, 11:10:36
Sa vina tinerii la putere dar nu tinerii batrani, ramoliti, chei din cauza grasimii si a transpiratiei.Oameni ca Dontu, Lungu, Nita sunt oare comunistii si parvenitii care trebuie sa mearga la odihna sau sunt doamnele mahalagioaice de la colt de strada care numai critica?

Si ce au facut domnii periati mai sus?

Daca astia sunt viitorii tineri care vor sa ia puterea atunci o sa fim batrani inainte de vreme si mameluci si hoti ca cei pe care ii vom alege.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei