Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Lungu acuză politizarea Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni au acuzat Consiliul Judeţean că a politizat desfăşurarea Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă, care a avut loc la sfârşitul anului trecut.

Liderul PNL Suceava, Ion Lungu, a făcut referire în special la directorul Centrului de Creaţie, din cadrul CJ Suceava, Pavel Blaj, precizând că acesta a selectat participanţii la acest festival în funcţie de apartenenţa lor politică.

Lungu şi-a susţinut afirmaţiile, precizând că viceprimarului liberal din Vadu Moldovei, Vasile Sofronie, nu i s-a permis să participe la festival, deşi era însoţit de un grup de urători din această comună, care ar fi trebuit să facă parte din programul manifestării.

„Este deosebit de grav, pentru că ajungem să politizăm şi activităţile culturale. Şi mă refer aici la cazul viceprimarului din Vadu Moldovei, care deşi a venit însoţit de un grup de urători, iniţial nu a fost lăsat de domnul Blaj să participe la festival. În cele din urmă, i s-a impus să prezinte un program de doar un minut”, a declarat Ion Lungu.

Lungu: Schimbarea locaţiei este o dovadă de politizare

El a adăugat că o dovadă de politizare a Festivalului datinilor a fost şi locaţia aleasă pentru desfăşurarea acestei manifestări.

Astfel, preşedintele PNL Suceava a explicat că dacă în anii anteriori festivalul era organizat în faţa Palatului Administrativ, în 2007 locaţia a fost schimbată, manifestarea desfăşurându-se lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii.

Lungu consideră că această decizie a fost luată de Consiliul Judeţean pentru a se evidenţia clar instituţia care organizează acest festival.

„Este jenant pentru mine să asist la astfel de momente. Cum ar fi fost ca eu, în calitate de primar al Sucevei, să fi stat la intrarea de pe scena amplasat lângă Casa Culturii şi să condiţionez apariţia urătorilor în faţa sucevenilor în funcţie de apartenenţa politică a acestora”, a mai spus Ion Lungu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu acuză politizarea Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu acuză politizarea Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politika trimis de
( 6 ian 2008, 17:14:38
A inceput campania, si ceea ce se intampla e ceva normal. Iar Lungu Sa mai taca din gura si sa vada de strazile din municipiu care sunt pline de gropi. daca firmele agreeate de PNL nu ar fi "castigat" contractele de refacere a strazilor, poate ca se circula mai civilizat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte